Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Hokej

Slováci sa zhodli na chybách v obrane, Hossa volá po dvojsmernosti

Slovenský hokejista Marcel Hossa a hráč USA Ryan McDonagh v zápase základnej A-skupiny olympijského turnaja Slovensko - USA na XXII. zimných olympijských hrách v Soči 13. februára 2014. Foto: TASR/Michal Svítok

Proti Slovincom sa v sobotu bude očakávať, že Slováci zintenzívnia svoj útočný prejav.

Soči 13. februára (TASR) - Prvý zápas na olympijskom turnaji a vysoká prehra.

V Šajba aréne sa skórovať podarilo len Tomášovi Tatarovi, ale to nebol hlavný problém výsledku 1:7 proti USA. Sám mladý strelec čestného úspechu to videl takto: "Robili sa chyby. Oni si to hrali na krátke prihrávky a my sme nestačili pokrývať hráčov druhej vlne. Mal som pocit, že môžeme niečo dokázať. Do nášho gólu sa mi zdalo, že ani Američania sa ešte neprispôsobili na tento ľad. Ale z malých chýb dokázali vyťažiť veľmi veľa. Som veľmi sklamaný. Na ľade som sa necítil zle a cítil som, že proti nim môžeme hrať. Prvá tretina bola super, dokonca sa nám podarilo vyrovnať, no potom nám dali tie góly."

Kapitán tímu, obranca elitnej línie Zdeno Chára ľutuje zlý vstup do turnaja: "Videli sme, že v prvej a tretej tretine sme hrali pomerne vyrovnaný zápas. Najväčší kolaps nastala v druhej tretine. Neviem, či bola táto prehra pre mňa najťažšia v reprezentácii. To sa ťažko hodnotí takýmto spôsobom. Určite by som ju najradšej hodil za hlavu a sústredil sa na Slovincov. Musíme si dať pozor a napraviť tieto chyby. Myslím si, že ak budeme korčuľovať a hrať ako v prvej a tretej tretine, tak budeme podávať omnoho lepšie výsledky. Musíme hrať ale šesťdesiat minút."

Slovenskí hokejisti reagujú po prehre 1:7 v základnej A-skupiny olympijského turnaja Slovensko - USA na XXII. zimných olympijských hrách v Soči 13. februára 2014. Zľava Zdeno Chára (33), René Vydarený (23), Richard Pánik (28), Tomáš Kopecký (82), Marián Hossa (81), Branko Radivojevič (92), Tomáš Surový (43).
Foto: TASR/Michal Svítok


Tréner Vladimír Vůjtek zdôraznil, že s Američanmi dokázala krok držať práve len najsilnejšia formácia.

Aj Marián Hossa robil čo mohol, a hoci mal na konte jedinú mínusku, jeho asistencia sa "utopila" v mori inkasovaných gólov. "Dali sme gól a vzápätí sme ho dostali. Z toho sa musíme poučiť. Verím, že sa to bude zlepšovať. Američania patria medzi favoritov na medaily a využili naše chyby. My útočníci musíme obrane pomôcť, nie jeden, ale vracať sa musia všetci traja. Toto je moderný hokej. Máme v tíme zabudovaných mladých chlapcov a pre všetkých nás je to lekcia, že špeciálne proti tým silným tímom musíme hrať pevnejšie v obrane," povedal Hossa a zdôraznil, že nad zápasom už netreba lamentovať: "Okrem poučenia z negatívnych vecí si treba vziať aj to pozitívne. Najmä fakt, že sme sa vedeli dostať do šancí."

Proti Slovincom sa v sobotu bude očakávať, že Slováci zintenzívnia svoj útočný prejav.

Marián Hossa ako jeden z najlepších dvojsmerných útočníkov sveta však varuje: "Zo zabezpečenej obrany. Určite chceme viac útočiť, ale musíme mať aj puk viac na hokejkách."