Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Hokej

Slovákov nakopla tímová porada, Radivojevičovi to pripomínalo Fínsko

Na snímke striedačka Slovenska pred samostatnými nájazdami, hore vpravo tréner Vladimír Vůjtek a vľavo jeho asistent Vladimír Országh v zápase A-skupiny turnaja mužov Rusko - Slovensko na XXII. zimných olympijských hrách v Soči 16. februára 2014. Foto: TASR/Michal Svítok

Na sobotňajšej tímovej porade mohol každý povedať, čo sa mu nepáči, alebo ako sa zbaviť herných chýb a tímu Vladimíra Vůjteka rozhodne prospela.

Soči 16. februára (TASR) - O problémoch treba hovoriť, znie okrídlená veta, ktorú si pred duelom s Ruskom zobrali k srdcu aj slovenskí hokejisti. Na sobotňajšej tímovej porade mohol každý povedať, čo sa mu nepáči, alebo ako sa zbaviť herných chýb a tímu Vladimíra Vůjteka rozhodne prospela. Proti "zbornej" totiž predviedol úplne odlišný výkon ako v prvých dvoch dueloch v Soči.

V nich hrali slovenskí reprezentanti akoby bez systému. Najmä proti USA v obrane horeli a smerom dopredu sa len hľadali. "Myslím si, že v prvých dvoch zápasoch bola na ľade trošku anarchia. Niekedy to vyzeralo, že každý si robí, čo chce. Samozrejme, že s tým nebol nikto spokojný," priznal Branko Radivojevič.

V nedeľu však už nastúpil zohratý tím, ktorý predviedol disciplinovaný a obetavý výkon, umne bránil ruské hviezdy a kým sa dalo, vyrážal do nebezpečných protiútokov. "Vedeli sme, že potenciál máme. Včera večer sme si k tomu sadli a rozobrali si to. Mítingy nám pomohli a dnes sme videli, že dokážeme hrať aj proti silným súperom," pokračoval. Tridsaťtriročný krídelník mal pocit, že tím už našiel svoju formu. "Veľmi mi to pripomínalo turnaj vo Fínsku, každý bol na sto percent sústredený a dobre sme držali hlavne stredné pásmo. Myslím si, že takto treba pokračovať aj ďalej," strieborný medailista z Helsínk porovnal terajší a vtedajší tím.

Tímovú poradu si pochvaľoval aj ďalší vicemajster z roku 2012 Milan Bartovič. "Zmenili sme taktiku a už sme sa tak nevysúvali hore. Zomkli sme sa povedali sme si, čo a ako. Možnože ten míting mohol prísť aj trošku skôr... Ale asi to bola najsprávnejšia chvíľa a keď zopakujeme takýto výkon aj v osemfinále, môžeme byť úspešní. Prezentoval sa každý, kto chcel niečo povedať. Keď mu niečo prekážalo, alebo videl, čo robíme zle. Najviac hovorili asi Zdeno, Majo Hossa a Mišo Handzuš, ale bol to míting celého mužstva."