Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 1. máj 2024
< sekcia Hokej

Slovan Bratislava posilní český bek Tomáš Kundrátek

Tomáš Kundrátek Foto: HC Slovan Bratislava

Kundrátek začínal sezónu 2015/16 v Diname Riga.

Bratislava 21. decembra (TASR/Teraz.sk) - Novou posilou hokejového Slovana Bratislava sa stal obranca Tomáš Kundrátek. Český reprezentant, ktorý v minulosti odohral 30 zápasov za klub NHL Washington Capitals, sa s vedením slovenského účastníka KHL dohodol na zmluve do konca sezóny 2016/2017. Klub informoval o angažovaní 25-ročného hokejistu na svojej oficiálnej internetovej stránke.

Vedenie "belasých" dotiahlo príchod českého beka počas nedávnych dní. Kundrátek by sa mal v novom drese prvýkrát predstaviť už v utorňajšom domácom zápase proti Dinamu Minsk.

Kundrátek sa v uplynulých rokoch skúšal presadiť aj v NHL. V roku 2008 ho draftoval klub New York Rangers, ale premiéru v najprestížnejšej súťaži sveta absolvoval až ako hráč Washingtonu Capitals. V jeho drese celkovo nastúpil na 30 zápasov, v ktorých strelil jeden gól a pri šiestich asistoval. Keďže sa mu nepodarilo získať stabilné miesto v tíme NHL, rozhodol sa pred aktuálnou sezónou pre návrat do Európy. Súčasný ročník začal ako hráč Dinama Riga a nedávno sa predstavil aj v drese českej reprezentácie na Channel One Cupe.

HC SLOVAN Bratislava hlási posilu do defenzívy! Český bek Tomáš Kundrátek, ktorý patril v aktuálnom ročníku KHL medzi lí...

Posted by HC SLOVAN Bratislava on Monday, December 21, 2015