Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Hokej

Slovan prehral s Medveščakom Záhreb 2:3

Na snímke rozlúčka hráčov Slovana s fanúšikmi po skončení zápasu. Foto: TASR/Pavel Neubauer

Slovanisti budú ďalej pokračovať v Pohári nádeje, v ktorom odohrajú minimálne dva duely v kvalifikačnom kole proti Dinamu Minsk.

Bratislava 4. marca (TASR) - Hokejisti Slovana Bratislava zakončili svoje účinkovanie v základnej časti KHL utorňajšou prehrou na ľade domácej Slovnaft arény s chorvátskym Medveščakom Záhreb 2:3.

Svižný duel odštartovali lepšie domáci hokejisti, ktorí sa ujali vedenia v 7. minúte, keď sa pri signalizovanom vylúčení presadil pred bránkou Daňo. Záhreb vyrovnal v 27. minúte, keď sa v mele pred Janusom zorientoval najlepšie Glumac. O päť minút neskôr už hostia viedli zásluhou Fostera, no Slovan vyrovnal ešte pred druhou prestávkou vďaka Bartovičovi. Hneď po nej však poslal hostí do vedenia Murley a Slovanu sa už do konca nepodarilo vyrovnať.

"Belasým" sa v druhom ročníku v nadnárodnej lige nepodarilo prebojovať do play off, keď nazbierali len 67 bodov a obsadili nepostupové 11. miesto v Západnej konferencii. Sezóna sa však pre nich ešte neskončila. Pokračovať budú v Pohári nádeje, v ktorom odohrajú minimálne dva duely v kvalifikačnom kole proti poslednému celku západu Dinamu Minsk. Úvodný zápas čaká zverencov trénera Rostislava Čadu v piatok 7. marca na ľade bieloruského tímu, odveta je na programe v pondelok 10. marca o 19.00 h v Slovnaft aréne. Do štvrťfinále turnaja postúpi mužstvo, ktoré nazbiera z dvoch zápasov vyšší počet bodov, pričom prvé stretnutie sa nepredlžuje. V prípade zhodného počtu bodov, nasleduje po skončení druhého duelu päťminútové predĺženie, ak sa nerozhodne ani v ňom, prídu na rad samostatné nájazdy. V prípade postupu cez Minsk narazí Slovan na Severstaľ Čerepovec, s ktorým odohrá domáce stretnutia 13. a 14. marca.



Slovan Bratislava - Medveščak Záhreb 2:3 (1:0, 1:2, 0:1)

Góly: 7. Daňo (Ölvecký), 37. Bartovič (Hudáček, J. Mikúš) - 25. Glumac, 32. Foster (Murley, Cheechoo), 41. Murley (Cheechoo). Rozhodcovia: Naumov, Dejev - Pavlov, Meňšich, vylúčení: 5:5, presilovky: 0:1, oslabenia: 0:0, 10.055 divákov.

Slovan Bratislava: Janus - Štajnoch, Škoula, Sigalet, Brejčák, Mojžíš, Mihálik - Miklík, Bližňák, Vondrka - Šatan, Radivojevič, Bakoš - Bartovič, J. Mikúš, Hudáček - Daňo, Šťastný, Ölvecký

Medveščak Záhreb: Brust – Popovic, Martinovič, Foster, Švarný, Klubertanz, Katic, O'Connor – Cheechoo, Murley, Thomas – Vesce, Ellison, Linglet – Glumac, Ryan, Jessimen – Bjorkstrand, Murray, Kane - Nyström


Priebeh zápasu:


Slovan si hneď v úvode duelu zahral presilovku, gól počas nej síce nedal, no vynahradil si to v 7. minúte. Faulovaný Ölvecký dokázal v páde ešte prihrať pred bránku voľnému Daňovi, ktorý poslal domácich do vedenia - 1:0. O dve minúty neskôr si dvojica vymenila pozície, Daňo prihral Ölveckému, no jeho strelu Brust vyrazil. Vzápätí si mužstvá vyskúšali hru štyroch na štyroch. Svižný a atraktívny hokej pokračoval aj v ďalšom priebehu. Záhreb si vypracoval niekoľko dobrých príležitostí, ale nevychádzalo mu zakončenie. Čo prešlo na bránku, s tým si poradil Janus. V 15. minúte Linglet našiel Vesceho a ten nebezpečne vypálil, no domáci brankár podržal svoj tím.

V 2. tretine padli tri góly


Slovan mohol ísť do dvojgólového vedenia v 25. minúte. Peknú akciu prvého útoku zakončil Vondrka len do Brusta a dorážka Bližňáka išla len tesne vedľa bránky. Čo sa nepodarilo domácim vyšlo o dve minúty neskôr hosťom. V mele pred Janusom sa najlepšie zorientoval Glumac, ktorý dokázal prestrčiť puk za bránkovú čiaru - 1:1. V 32. minúte už viedol Záhreb, keď jeho hráči zužitkovali presilovku tri sekundy pred návratom vylúčeného Šťastného na ľad. Murley poslal krížnu prihrávku na Fostera, ktorý presnou strelou rozvlnil sieť - 1:2. "Belasí" mohli odpovedať počas asi 50-sekundovej výhody štyroch na troch a následnej vyše minútovej presilovky piatich na štyroch. Najväčšiu šancu mal Radivojevič, ktorý sa ocitol s pukom pred brankárom, no bekhendom ho nedokázal dopraviť do siete. Diváci sa však vyrovnania dočkali v 37. minúte. Juraj Mikúš prihral do jazdy Hudáčekovi, ten posunul puk na pravý kruh Bartovičovi, ktorý namieril presne medzi Brustove betóny - 2:2.

V 3. tretine rozhodol Murley


Medveščaku stačilo 13 sekúnd na začiatku tretej tretiny a opäť išiel do vedenia, keď sa presadil Murley. V 49. minúte mohlo byť už 4:2 pre hostí, Thomas sa prebil cez obranu až pred bránku, položil si Janusa, ale už nedokázal zasunúť puk do siete. Slovan bojoval o predĺženie, vypracoval si viacero šancí, ale gól už nestrelil.

Hlasy po zápase:

Rostislav Čada, tréner Slovana: "Dnes sme podali proti veľmi kvalitnému súperovi dobrý výkon. K úplnej spokojnosti mi chýba minimálne remíza. Určite sme si ju zaslúžili. Bilancovať hneď po konci základnej časti podľa mňa nie je úplne správne. Počkáme si na to až po celej sezóne."

R. Čada: Budeme musieť doplniť káder



Jaroslav Janus, brankár Slovana: "Dnes to bol dobrý hokej už od prvej minúty. Súper nás napádal, otváral hru, čo sme my využívali a vyrážali sme do protiútokov. Bohužiaľ, nedali sme dosť gólov. Myslím si, že dnes si fanúšikovia prišli na svoje, hralo sa hore-dole, no mrzí nás, že sme nakoniec nevyhrali."

J. Janus: Robili sme veľa individuálnych chýb




Michal Vondrka, útočník Slovana: "Bohužiaľ sme zase prehrali o gól. Ten tretí sme dostali nešťastne hneď na začiatku tretej tretiny a už sa nám to dokonca nepodarilo dotiahnuť."

M. Bartovič: Pekný zápas, škoda tretieho inkasovaného gólu