Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Hokej

Slovenky na MS18 podľahli vo štvrťfinále Švédkam, Lopušanovej Michigan

Ilustračná snímka. Foto: TASR/SZĽH - Andrej Galica

Jediný gól Sloveniek strelila 14-ročná Nela Lopušanová, ktorá v 10. minúte vyrovnala v presilovke na priebežných 1:1.

Östersund 12. januára (TASR) - Slovenské hokejové reprezentantky do 18 rokov nepostúpili do semifinále MS tejto vekovej kategórie. Vo štvrťfinálovom dueli v Östersunde prehrali vo štvrtok s domácimi Švédkami jednoznačne 1:6. Na šampionáte si zahrajú v sobotu o 12.00 h o konečné 5. miesto proti Česku, ktoré vo štvrťfinále podľahlo Fínsku 2:3.

Jediný gól Sloveniek strelila 14-ročná Nela Lopušanová, ktorá v 10. minúte vyrovnala v presilovke na priebežných 1:1. Najproduktívnejšia hráčka turnaja skórovala efektným lakrosovým spôsobom spoza bránky, zvaným aj "Michigan". Švédky sa prebojovali do semifinále, okrem nich mali istú účasť v najlepšej štvorke aj Kanaďanky a Američanky.

Zverenky Miroslava Mosnára postúpili do vyraďovacej fázy z druhého miesta v základnej B-skupine. V nej zdolali Japonky (6:3) i Švajčiarky (4:1) a prehrali s rovesníčkami z Česka (3:4).


hlas po zápase /zdroj: hockeyslovakia.sk/:

Miroslav Mosnár, tréner SR 18: "Dievčatá sa snažili, ale Švédky držali puk oveľa dlhší čas na svojich hokejkách. Dokázali byť priamočiarejšie, viac sa tlačili do bránky a vytvorili si viac streleckých príležitostí. My disponujeme na šampionáte veľmi mladým tímom. A vzhľadom na to môžem konštatovať, že v zápase sme odviedli maximum. Škoda, že sme hneď prvé dva góly inkasovali v oslabení a že jeden z gólov, ktorý prišiel po strele od modrej čiary, sme si nešťastne zrazili do vlastnej bránky. Chceli sme trošku viac vychádzať zo zabezpečenej obrany. Z hľadiska defenzívnej hry to na konci dňa nebolo z našej strany až také zlé, bohužiaľ, švédske strely boli presné a dobre načasované. Mrzí nás, že sme neuhrali lepší výsledok napriek veľkej kvalite súperiek. Rozhodne to však bol zápas, ktorý si dievčatá dobre zapamätajú. Čo sa týka Nely Lopušanovej, v tejto sezóne sa už viackrát blysla takým gólom, naposledy proti Japonkám v rámci prípravného turnaja vo Fínsku v decembri. Pre nás nebolo až také prekvapenie vidieť ju takto zakončiť. Sme na to zvyknutí. Nela si verí, má to dobre natrénované a vyzerá to fajn. Páči sa to, samozrejme, aj divákom. Teraz nás čaká posledný zápas a náš cieľ je jasný – vyhrať ho."

MS žien do 18 rokov - štvrťfinále:

Švédsko - Slovensko 6:1 (2:1, 2:0, 2:0)

Góly: 8. Anderssonová (Lindebergová, Gustafssonová), 13. Rauniová (Jungakerová, Hedqvistová), 24. Leijonhielmová (Natt Och Dagová), 31. Natt Och Dagová (Markströmová, Rauniová), 41. Hedqvistová (Hallinová), 48. Svenssonová (Markströmová, Rauniová) - 10. Lopušanová (Donovalová). Rozhodovali: Hanveltová (USA), Svobodová – Hájková (obe ČR), Wang Chuej (Čína), vylúčené: 3:3 na 2 min., presilovky: 2:1, oslabenia: 0:0, 528 divákov.

Švédsko: Franková - Aleniusová, Jungakerová, Lindebergová, Godingová, Natt Och Dagová, Rauniová, Sohrnerová - Leijonhielmová, Hedqvistová, Hallinová - Markströmová, Svenssonová, Gustafssonová - Utbultová, Anderssonová, Lindellová - Hellmanová, Rehnová, Bergeby Hallbecková - Lindqvistová

Slovensko: Debnárová - Macková, Krákorová, Sternová, Gálisová, Halušková, Mandelíková, Mateičková, Nogová - Lopušanová, Tóthová, Dobiašová - Jancsóová, Blichová, Karkošková - Taricsová, Beňáková, Lacková - Paulínyová, Donovalová, Juríková

baráž o udržanie - prvý zápas:

Švajčiarsko - Japonsko 5:0 (1:0, 0:0, 4:0)


ďalší výsledok štvrťfinále:

Fínsko - Česko 3:2 (1:0, 0:0, 2:2)