Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 1. máj 2024
< sekcia Hokej

Slovenky prehrali v príprave s Rakúskom 2:3

Ilustračné foto Foto: TASR/ Oliver Ondráš

Zeltweg 21. decembra (TASR) - Slovenské hokejové reprezentantky prehrali v nedeľňajšom prípravnom stretnutí v rakúskom Zeltwegu s domácim výberom 2:3. Prvý duel vyhrali zverenky trénera Andreja Schöbera 4:1.

Andrej Schöber, tréner družstva žien SR: "Odveta mala obdobný priebeh ako sobotňajší duel, v ktorom sme Rakúšankám strelili v úplnom závere tri góly. V nedeľu veľmi túžili odplatiť nám túto prehru. Na oboch stranách nechýbalo potrebné nasadenie i kvalita, ale do dvojgólového vedenia sme pustili Rakúšanky zaspatým úvodom v druhej tretine. V tejto fáze sa blysla viacerými zákrokmi brankárka Lettrichová, ktorá bola podobne ako Budajová deň pred tým, oporou. Naše dievčatá sa zmobilizovali, postupne bola určujúcim kolektívom na ľade. Aktivitu pretavili dvoma gólmi Herichovej do vyrovnania. Vytvorili si aj ďalšie príležitosti, ale na rozdiel od soboty boli pri streľbe menej rozhodné a efektívne. Naopak šťastnejšie Rakúšanky skórovali po tretí raz, keď puk sa od našej hráčky odrazil za Lettrichovej chrbát."

Sumár (hockeyslovakia.sk):

Rakúsko - Slovensko 3:2 (0:0, 2:1, 1:1)

Góly SR: 38. Herichová (Gorecká, Mikesková), 49. Herichová (Gorecká)

Slovensko: Lettrichová - Gáborčíková, Čurmová, Raková, Paľová, Drábeková, T. Ištocyová - Herichová, Mikesková, Gorecká - Klimášová, Trebulová, Maskaľová - Kollová, Suráková, Korenková - L. Ištocyová