Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Hokej

Slovákov zrazili chyby pri striedaniach, Tatar: Opäť sme to pokazili

Tomáš Tatar Foto: TASR/Pavel Neubauer

Tomáš Tatar bol po zápase s Kanadou sklamaný.

Minsk 11. mája (TASR) - Slovenskí hokejoví reprezentanti vo svojom druhom vystúpení na MS v Minsku dlhý čas vzdorovali favorizovanej Kanade.

So súperom držali krok až do 48. minúty, potom sa prejavila vyššia herná kvalita zámorských hráčov, ktorí nastrieľali za 11 minút tri góly a rozhodli o svojom víťazstve.

"Ťažko sa mi o tomto zápase rozpráva. Bojujeme so srdcom a potom si dáme v podstate vlastné góly, keď spravíme chyby a zlé striedania. Vedieme, hráme dobrý hokej a potom si to takto pokazíme," povedal po prehre 1:4 sklamaný Tomáš Tatar.

Na Kanaďanoch bolo vidieť, že veľmi túžia odčiniť prekvapujúcu prehru s Francúzskom (2:3 sn) z úvodného duelu na MS. Slováci ich ale potrápili a dlho siahali na body. "Prehra nás určite mrzí. Žiaľbohu, urobili sme chybu pri striedaní a Kanada dala gól na 2:1. Potom sme chceli vývoj zvrátiť, dali sme všetko dopredu, no súper strelil ďalšie dva góly," vyjadril sa pre RTVS asistent trénera SR Vladimír Országh.

Prehra škrela aj obrancu Martina Marinčina. Práve on mal prsty v druhom inkasovanom góle, keď po naskočení zo striedačky na ľad pôsobil veľmi dezorientovane a nepokryl strelca Codyho Hodgsona. "Musím si tú situáciu ešte raz pozrieť na videu. Snažil som sa zakričať na Peťa Čerešňáka, aby sme si prehodili pozície, no Kanaďania práve vtedy podnikli rýchlu kontru, ktorú využili," vrátil sa ku kľúčovému momentu stretnutia Marinčin, zatiaľ najvyťažovanejší slovenský korčuliar na šampionáte.

Slovenskí hokejisti rovnako ako v prvom súboji proti Česku pôsobili v úvodných minútach zakríknuto, odskakovali im puky a nedarili sa im kombinácie. Brankár Ján Laco čelil jednej strele za druhou. "Neviem, prečo hráme v úvode vždy tak ustráchane. Kanaďania nás tlačili, bili. V ďalších zápasoch budeme musieť začiatky lepšie zachytiť," vyslovil sa v mixzóne obranca Marek Ďaloga.

Jeho mužstvo sa síce postupne osmelilo, v druhej tretine sa dokonca ujalo vedenia zásluhou presilovkového zásahu Karola Slobodu, no v závere mu došli sily. "Bol to ťažký zápas, v ktorom sme celkom úspešne dodržiavali pokyny od trénera. Po druhom inkasovanom góle sa to však zmenilo. Bolo to také divné, súper mal navrch, pridal ďalšie góly a už si to nenechal vziať. Dá sa povedať, že sme záver nezvládli," dodal Ďaloga.