Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Hokej

Slovinci nastúpia proti Slovákom aj s Kopitarom a brankárom Kristanom

Na archívnej snímke z 11. mája 2008 Slovinec Anže Kopitar (vľavo) v súboji so Slovákom Jurajom Kolníkom v druhom zápase o udržanie na hokejových MS v Halifaxe. Foto: TASR/Radovan Stoklasa

Slovinskí hokejisti budú 15. februára druhým súperom slovenských hokejistov v A-skupine ZOH.

Ľubľana 6. januára (TASR) - Tréner slovinskej hokejovej reprezentácie Matjaž Kopitar oznámil v pondelok záverečnú 25-člennú nomináciu na olympijský turnaj v Soči, v ktorej figurujú aj jeho syn a center Los Angeles Kings Anže Kopitar ako i brankár extraligovej Nitry Robert Kristan. Slovinci budú 15. februára druhým súperom slovenských hokejistov v A-skupine ZOH.

Hlavný kouč spolu s asistentom Nikom Zupančičom nominoval na ZOH troch brankárov, ôsmich obrancov a 14 útočníkov. Okrem Kristana a Anžeho Kopitara berie do Soči aj skúseného útočníka Tomaža Razingara, bratskú dvojicu Marcela a Davida Rodmanovcov či Jana Muršaka z moskovského CSKA. Iba dvaja hráči z výberu obliekajú dres slovinského klubu, duo Aleš Mušič - Miha Verlič hrá za Olimpiju Ľubľana pôsobiacu v nadnárodnej EBEL lige. Nomináciu zverejnila v pondelok oficiálna webstránka Slovinského hokejového zväzu.

Hokejisti z malého alpského štátu sa v samostatnej ére predstavia na olympiáde prvýkrát v histórii. Okrem Slovákov narazia v základnej skupine aj na Američanov (13. februára) a Rusov (16. februára).


Nominácia Slovinska na ZOH 2014 v Soči:

brankári - Robert Kristan (HK Nitra/SR), Andrej Hočevar (Epinal/Fr.), Luka Gračnar (Red Bull Salzburg/Rak.)

obrancovia - Klemen Pretnar (VSV Villach/Rak.), Sabahudin Kovačevič (Sary-Arka Karaganda, Kaz./VHL), Matic Podlipnik (Dukla Jihlava/ČR-II), Andrej Tavželj (Rouen/Fr.), Žiga Pavlin (Troja-Ljunbgy/Švéd.-II), Blaž Gregorc (Pardubice/ČR), Mitja Robar (Krefeld/Nem.), Aleš Kranjc (Kolín/Nem.)

útočníci - Jan Muršak (CSKA Moskva, KHL), Anže Kopitar (Los Angeles Kings/NHL), Žiga Pance (Bolzano/Tal.), Aleš Mušič, Miha Verlič (obaja HDD Olimpija Ľubľana), Robert Sabolič, Žiga Jeglič (obaja Ingolstadt/Nem.), Boštjan Goličič (Briancon/Fr.), Rok Tičar (Kolín/Nem.), Tomaž Razingar (Troja-Ljunbgy/Švéd.-II), Marcel Rodman (Schwenninger Wild Wings/Nem.), David Rodman (Oskarshamn/Švéd.-II), Anže Kuralt (Epinal/Fr.), Jan Urbas (Red bull Mníchov/Nem.)