Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Hokej

Sersen a Graňák do Soči definitívne nepôjdu

Na snímke tréner slovenských hokejových reprezentantov Vladimír Vůjtek pred prvým zápasom proti Francúzsku na majstrovstvách sveta v ľadovom hokeji 3. mája 2013 v Helsinkách. Foto: TASR/Martin Baumann

Na ich miesta tréner národného tímu Vladimír Vůjtek povolal Reného Vydareného a Milana Jurčinu.

Bratislava 26. januára (TASR) - Slovenská hokejová reprezentácia sa na zimných olympijských hrách v Soči definitívne predstaví bez dvojice obrancov Dominik Graňák a Michal Sersen. Na ich miesta tréner národného tímu Vladimír Vůjtek povolal Reného Vydareného a Milana Jurčinu. V nedeľu o tom informovala oficiálna webstránka Slovenského zväzu ľadového hokeja (SZĽH).

Graňáka vyradil zlomený členok, zadák Dinama Moskva utrpel zranenie v piatkovom zápase KHL s Dinamom Riga (2:4), po ktorom skončil s nohou v sadre. V nedeľu sa cestou z Moskvy do Trenčína zastavil v Bratislave na vyšetrenie u lekára reprezentácie Vladimíra Luptáka. "Dominik sa v nedeľu podrobil vyšetreniu na našej klinike Sportclinic, potvrdili sme diagnózu v oblasti ľavého členka. Dobrou správou je, že postavenie zlomeniny je v súčasnosti ideálne, ale kontrolný röntgen urobíme až o niekoľko dní, keď odpuchnú mäkké časti v oblasti členka. Vtedy rozhodneme, či postačí konzervatívna liečba, alebo sa Dominik podrobí operácii. Vzhľadom na krátky čas do začiatky olympijských hier je jeho štart na turnaji nereálny," vylúčil Graňákov štart v Soči Lupták, ktorého citoval portál hockeyslovakia.sk.

Sersen pauzoval od polovice decembra pre problémy so slabinami, ktoré sa prejavovali bolesťami v oblasti dolnej končatiny a spodnej časti trupu. Tie dospeli do takého štádia, že realizačný tím musel z nominácie škrtnúť aj meno obrancu Slovana Bratislava. "Rekonvalescencia Michala Sersena prebiehala síce optimisticky, počas týždňa absolvoval tréningové jednotky individuálneho korčuliarskeho tréningu a v piatok absolvoval aj tímový tréning s určitým fyzickým kontaktom a náročný korčuliarsky tréning zameraný na protipohyb, obratnosť a krátke štarty. Počas tejto činnosti Michal pociťoval opäť bolesti v dolnej časti trupu svalového charakteru. Vzhľadom na charakter zranenia, ktoré si pravdepodobne vyžiada dlhší čas liečby, by v súčasnom stave bolo jeho nasadenie do zápasu veľmi rizikové," povedal Lupták na margo Sersenovho zranenia.

Obranca Slovana pociťoval veľké sklamanie už ku koncu týždňa, keďže správu o tom, že do Soči nebude môcť odcestovať, oznámil realizačnému tímu v piatok. "Som sklamaný. Pravda je však taká, že nie som schopný momentálne pripraviť sa ani na ligový zápas a tým pádom ani na olympijské hry. Mrzí ma to o to viac, lebo človek nikdy nevie, či sa ešte niekedy bude mať šancu dostať na taký turnaj. V tomto momente by som ale nepomohol ani tímu a ani sebe. Je to najlepšie možné rozhodnutie a chlapcom budem držať pri televíznej obrazovke silno prsty, aby sa im podaril uhrať výborný výsledok," povedal pre hockeyslovakia.sk Sersen, ktorý mohol v Soči zažiť olympijskú premiéru.

Nemenej smutný bol aj Dominik Graňák, ktorý i napriek tomu, že má na konte viac ako 130 reprezentačných zápasov, na olympiáde ešte neštartoval. Na margo zranenia povedal: "Bol to taký zvláštny súboj. Nebol úplne bežný a nevyzeral ani extra nebezpečne. Chcel som pomôcť spoluhráčovi, ktorému puk preskočil hokejku. V momente, keď som ho obchádzal, z druhej strany prišiel protihráč a trochu ma potlačil pred mantinelom. Ja som bol v rýchlosti a súboj som nečakal, pretože som ešte nemal puk. Stratil som rovnováhu a v rýchlosti narazil nohami do mantinelu." Zápasy slovenského mužstva na ZOH bude môcť sledovať len doma pred televíznou obrazovkou. "Asi sa mi na to nebude pozerať ľahko. Určite si však nenechám ujsť, ako budú hrať chalani a jednoznačne im budem držať palce," zdôraznil 30-ročný obranca.

Inak si nedeľu predstavoval aj tréner Vladimír Vůjtek, ktorý tak musel urobiť v nominácii prvé dve zmeny. Príležitosť dostanú Milan Jurčina z TPS Turku a René Vydarený z Hradca Králové. "Strata každého hráča z pôvodnej nominácie je veľkým sklamaním. S obomi sme počítali na kľúčové miesta našej defenzívy, ale stalo sa žiaľ to, čo nikto z nás nechcel. Na miesta Michala a Dominika sme sa rozhodli vziať Reného Vydareného a Milana Jurčinu. V oboch prípadoch ide o medzinárodne skúsených hokejistov, od ktorých čakáme, že si svoje posty zastanú. Už aby bola prestávka a všetci hráči aspoň v takej situácii, ako sú teraz. V zámorí ešte stále čakáme na správy o zdravotnom stave Ľubomíra Višňovského a Mariána Gáboríka," povedal hlavný kouč národného tímu.