Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Hokej

Nitra zvíťazila na ľade Košíc, stav série vyrovnala na 1:1

Druhý zápas finále play off hokejovej Tipsport extraligy HC Košice - HK Nitra 10. apríla 2014 v Košiciach. Na snímke z gólu na 0:2 sa tešia hráči HK Nitra, na ľade Richard Mráz. Foto: TASR/Milan Kapusta

O víťazný gól Nitry sa postaral Richard Mráz.

Košice 10. apríla (TASR) - Hokejisti HK Nitra vyhrali v druhom zápase finále play off extraligy na ľade HC Košice 2:1 a vyrovnali stav série na 1:1. O víťazný gól sa postaral Richard Mráz.

Ani v druhom zápase finálovej série sa na úvodný gól nečakalo dlho. Už po 94 sekundách hry otvoril skóre Jakub Ručkay, ktorý úspešnou dorážkou využil presilovú hru pri vylúčení Kloučeka. Vydarený úvod zápasu v podaní hostí mohol zvýrazniť v 3. minúte Piačka, jeho strelu spomedzi kruhov však Staňa vyrazil. O pár sekúnd neskôr mal dobrú príležitosť aj domáci Svatoš, prihrávku od Bartánusa však nezužitkoval ideálne. V 10. minúte nechala obrana domácich príliš veľa priestoru Richardovi Mrázovi, ktorý po individuálnej akcii prekonal Staňu - 0:2. Po tom, čo Tománek zasiahol vysokou hokejkou tvár Svatoša, hrali domáci štvorminútovú presilovku, no aj napriek viacerým streleckým pokusom neskórovali. V závere úvodnej časti mali hostia k dispozícii početnú výhodu o dvoch hráčov, Staňa však zmaril Königovu strelu aj dorážku Henricha Ručkaya.


Rozhodlo prvých desať minút

Druhý zápas finále play off hokejovej Tipsport extraligy HC Košice - HK Nitra 10. apríla 2014 v Košiciach. Na snímke z gólu na 0:2 sa tešia hráči HK Nitra.
Foto: TASR/Milan Kapusta
Prvá polovica druhej tretiny herne patrila Košičanom. Tí sa zvýšenou ofenzívnou snahou pokúšali o kontaktný gól. V 24. minúte mal nitriansky brankár Kristan prácu po tom, čo Svatoš tečoval Bartánusovu strelu. Domácich priaznivcov nepotešil v 26. minúte ani Češík, ktorého dobre mierenú strelu Kristan zneškodnil. Veľkú príležitosť na prvý košický gól v zápase mal v 32. minúte Marcinko, ktorý ale po Spilarovej prihrávke sám pred Kristanom zaváhal. Hráči Nitry v druhej tretine Staňu príliš nezamestnávali, no košický brankár sa v 35. minúte zapotil pri nebezpečnej šanci Lukáša Nováka.


Jediným strelcom Košíc Štrbák

V 42. minúte sa Henrich Ručkay ocitol osamotený pred Staňom, v dobrej pozícii však nenamieril presne. Na opačnej strane predviedol Kristan pohotový zákrok lapačkou proti dobre mierenej strele Bartánusa. Hosťom sa dvojgólový náskok darilo držať až do 49. minúty. Počas presilovej hry sa k tvrdej strele dostal kapitán Štrbák a prudký pokus namieril presne - 2:1. Košičania boli blízko k vyrovnaniu v 53. minúte, ale Bicek so Sojčíkom nedostali puk do odkrytej nitrianskej bránky. V 55. minúte sa stretnutie skončilo pre útočníka hostí Tománka, ktorý v zápase nazbieral tri fauly hokejkou. Košičania v následnej presilovej hre i napriek enormnému tlaku neskórovali. Blízko ku gólu bol Hrnka v 57. minúte, no medzi kruhmi nenamieril ideálne. Domáci v závere skúsili aj hru bez brankára, no vyrovnať sa im už nepodarilo.

.
2. finále play off Tipsport extraligy:
HC Košice - HK Nitra 1:2 (0:2, 0:0, 1:0)
Góly:
49. Štrbák (Deyl, Jenčík) - 2. J. Ručkay (Nádašdi, Kováčik), 10. Mráz (Lelkeš). Rozhodovali: Baluška, Kubuš - Snášel, Valach, vylúčení: 4:6 na 2 minúty, navyše: Tománek (Nitra) osobný trest DKZ za tri fauly hokejkou, presilovky: 1:1, oslabenia: 0:0, 5852 divákov

Zostavy:
HC Košice: Staňa - Klouček, Deyl, Cebák, Štrbák, Kolba, Šeda, Macejko - Svatoš, Marcinko, Bartánus - Spilar, Bartoš. Jenčík - Bicek, Češík, Sojčík - Skalický, Chovan, Hrnka
HK Nitra: Kristan - König, Ordzovenský M. Novák, Nádašdi, Bača, Kuzma, Ďurkech - L. Novák, Stümpel, Tománek - J. Ručkay, Kováčik, H. Ručkay - Segľa, Chrenko, Bajtek - Piačka, Lelkeš, Mráz

Hlasy po zápase:
Anton Tomko, tréner HC Košice: "Boli sme v úvode zápasu zaskočení. Včera sme začali duel gólom a dnes vylúčením. Od druhej tretiny sme zlepšili pohyb a herný prejav, napokon sme však strelili iba jeden gól a to na víťazstvo nestačilo."
Martin Štrbák, strelec jediného košického gólu: "Mali sme zlý vstup do zápasu, nie však pohybovo. Hneď v prvom striedaní sme vyrobili faul a súper využil presilovku. Ďalší gól padol po našom nedôslednom pokrytí hráčov. Mali sme strely i šance, ale dali sme málo gólov, s jedným gólom nemôžeme pomýšľať ani na remízu."
Antonín Stavjaňa, tréner HK Nitra: "Opäť to bol vyrovnaný zápas, rozhodol náš nástup do úvodnej tretiny a naše dva góly. Mohli sme pridať aj tretí. V závere duelu sme mali i šťastie, no za bojovnosť sme si dnes vyhrať zaslúžili."
Henrich Ručkay, útočník HK Nitra: "Vydreli sme víťazstvo a sme za neho radi. Séria sa sťahuje k nám a myslím si, že tam budeme ešte lepší. Dali sme si pozor na úvod zápasu a povedali si, že musíme začať inak."
Lukáš Novák, útočník HK Nitra: "Dali sme dva góly v prvej tretine a potom sme začali viac-menej brániť. Košice potom dali v tretej tretine kontaktný gól, no ubránili sme to a zvíťazili."