Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Hokej

Jenčík si vychutnával víťazné cigary, Tomko schytal ľadovú sprchu

Na snímke vľavo tréner Anton Tomko schytáva ľadovú sprchu v šatni 21. apríla 2014 v Košiciach. Foto: TASR/František Iván

Víťazná atmosféra sa z ľadu presunula i do šatne domáceho klubu, kde tréner Anton Tomko schytal od svojich zverencov ľadovú sprchu.

Košice 21. apríla (TASR) - Po záverečnej siréne siedmeho finálového stretnutia hokejovej Tipsport extraligy vypukol na striedačke HC Košice obrovský gejzír radosti. Víťazná atmosféra sa z ľadu presunula i do šatne domáceho klubu, kde tréner Anton Tomko schytal od svojich zverencov ľadovú sprchu.

"Všetko vzniklo spontánne. Keď tu bol pred niekoľkými rokmi, tak si pamätám, že sme vzali nádobu, v ktorej chladíme nápoje a vyliali jej obsah na neho. Dohodli sme sa s chlapcami, aby to urobili znova pri ďalšom titule. Patrí to k športu a robí sa to aj v iných kluboch," uviedol pre TASR Richard Jenčík.

Ako už býva zvykom, v útrobách štadióna striekal sekt na všetky strany a bolo cítiť vôňu kubánskych cigár. "Chuť cigary bola dobrá, víťazná, ale po takomto zápase ju človek nedokáže vyfajčiť celú, pretože by mu bolo zle. Dal som si asi polovicu a zahodil ju. Výdychy však boli krásne, s pocitom víťazstva a človek si to zaslúži," dodal Jenčík.

Práve on mal najväčší dôvod na radosť, spoločne s Petrom Bartošom a Radekom Deylom. Všetci traja totiž slávili už svoj štvrtý titul v košickom drese. "Je to ohromný pocit, najmä v tom, že sme boli celý rok prví a celú sezónu sme makali. Bola by to škoda, ak by nám to nevyšlo, vzali sme to však do svojich rúk a dali do toho 120 percent," konštatoval pre TASR Bartoš. Na jeho slová nadviazal i Deyl. "Myslím si, že vyhrať štyrikrát ligu je neskutočný kúsok. Ak to tak pôjde naďalej, bude to len a len dobré," dodal s úsmevom na perách košický bek.

HC Košice sa stali hokejovým majstrom Slovenska v sezóne 2013 - 2014. Hokejisti HC Košíc zvíťazili v rozhodujúcom siedmom zápase finále play off extraligy nad HK Nitra 6 : 0 a získali už svoj 7. titul. Na snímke vľavo Matej Hinďoš a Peter Boltun v šatni 21. apríla 2014 v Košiciach.
Foto: TASR/ František Iván