Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Hokej

Miro musel byť na tom veľmi zle, hovorí o smrti bratranca J. Hlinka

Na snímke imprizované pietne miesto pre bývalého hokejistu Miroslava Hlinku pri vstupe do hlavnej haly zimného štadióna v Banskej Bystrici v pondelok 15. septembra 2014. Foto: TASR/Dušan Hein

Útočník pražskej Sparty sa o samovražde majstra sveta z Göteborgu dozvedel po nedeľňajšom zápase českej extraligy v Hradci Králové.

Praha 15. septembra (TASR) - Správa o smrti bývalého slovenského hokejového reprezentanta Miroslava Hlinku hlboko zasiahla aj jeho bratranca Jaroslava Hlinku. Útočník pražskej Sparty sa o samovražde majstra sveta z Göteborgu dozvedel po nedeľňajšom zápase českej extraligy v Hradci Králové (1:3).

"Vôbec neviem, čo k tomu povedať. Je to veľmi čerstvé," uviedol Jaroslav Hlinka pre portál iSport.cz. "Keď som sa tú správu dozvedel, začal som si vybavovať, čo sme spolu prežili. Hlavne v mladosti. Pre mňa, pre malého chlapca, bol Miro ako veľký brat. Hral hokej a ja som k nemu cítil obdiv. Nevyrastali sme spolu, ale vedel som, že hrá hokej a že ho hrá dobre. Bol to môj vzor. Najviac som sa tešil na spoločné chvíle u našej babičky na chate." Krásne chvíle prežili aj počas spoločného pôsobenia v Sparte Praha. "Tam sa vypracoval k lídrom. Stal sa tu z neho poriadny hokejista," vyslovil sa Jaroslav Hlinka.

Fotogaléria: Kariéra Miroslava Hlinku zachytená fotoreportérmi TASR


Miroslava Hlinku vždy zdobil na verejnosti úsmev. Patril k najväčším zabávačom v kabíne, zdalo sa, že má stále skvelú náladu. Podľa Jaroslava Hlinku asi v sebe dokázal skrývať niečo nezvládateľné. "Asi áno. Miro na verejnosti vždy vystupoval v pohode, ale najskôr v sebe niečo skrýval. Asi to bolo veľmi zlé, že sa k tomuto odhodlal."

Bývalý reprezentačný center sa obesil na balkóne banskobystrického hotela, v ktorom býval počas vykonávania funkcie asistenta trénera miestneho extraligistu HC'05 Banská Bystrica. Jeho okolie zostalo po tejto správe v šoku. Málokto dokáže pochopiť, ako si mohol večne usmievavý chlapík siahnuť na život. "Viem iba, že sa rozvádzal alebo rozvádza. Skrátka, že mu to doma neklapalo. To je tak jediné, čo viem. V užšom kontakte sme spolu teraz neboli. Tie problémy asi boli pravdepodobne väčšie, než čo sa donieslo k nám. Toto urobiť, to už na tom musel byť veľmi zle. Bohužiaľ," dodal Jaroslav Hlinka.

Prečítajte si ďalšie reakcie na úmrtie známeho hokejistu. VIAC TU.

Rozhovor s Hlinkom po januárovom Zápase legiend


Čierna nedeľa

V nedeľu 14. septembra spáchal samovraždu aj bývalý hokejista MHK Dubnica nad Váhom Miroslav Kováčik. Pre TASR to potvrdil prezident dubnického klubu Tibor Paksi. V ten istý deň zákernej chorobe podľahol dlhoročný lekár národného tímu Vladimír Lupták. VIAC TU

Samovraždu spáchal aj Miroslav Kováčik
Foto: Facebook


Zákernej chorobe podľahol Vladimír Lupták
Foto: TASR/Michal Svítok