Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Hokej

Sýkora s Vůjtekom sa chcú v piatok stretnúť so Šatanom

Vladimír Vůjtek (vľavo) a Otto Sýkora Foto: TASR/Michal Svítok

Prvé vzájomné stretnutie Vůjteka so Šatanom po neúspechu na ZOH v Soči sa konalo 5. marca, Sýkora sa však na ňom nezúčastnil zo zdravotných dôvodov.

Bratislava 27. marca (TASR) - Generálny manažér slovenskej hokejovej reprezentácie Oto Sýkora pripravuje v piatok v Bratislave spoločné stretnutie s Vladimírom Vůjtekom a Miroslavom Šatanom. Informoval o tom hlavný kouč národného tímu v prestávkovom programe RTVS počas druhého semifinále play off medzi Nitrou a Banskou Bystricou.

"V piatok ráno, resp. ešte dnes večer pocestujeme do Bratislavy, kde sa chceme stretnúť s Mirom Šatanom. Stretnutie pripravuje Oto Sýkora, uvidíme, ako to dopadne. Po ňom budeme múdrejší," uviedol v živom vysielaní verejnoprávnej televízie Vůjtek. Pred druhým oficiálnym stretnutím s útočníkom "belasých" nervozitu nepociťuje: "Nebudem predvídať. Je to aj vec Mira Šatana, počkáme si na jeho reakciu a výsledok."/i>

Prvé vzájomné stretnutie Vůjteka so Šatanom po neúspechu na ZOH v Soči sa konalo 5. marca, Sýkora sa však na ňom nezúčastnil zo zdravotných dôvodov. Šatan na olympijskom turnaji chýbal, podľa mnohých rozporuplných vyjadrení bol dôvodom jeho neúčasti nevyriešený spor so Zdenom Chárom po ataku obrancu Bostonu v zápase minulého ročníka KHL medzi Levom Praha a Slovanom Bratislava.

Šesťdesiatšesťročný kormidelník, ktorý získal so Slovenskom na MS 2011 v Helsinkách striebro, mal vo štvrtok prezradiť nomináciu na úvodný kemp na začiatku prípravy pred bieloruským šampionátom. Jej znenie sa však hokejová verejnosť dozvie až v piatok. "Čakali sme ešte, ako dopadnú zápasy play off v Česku alebo aj Rusku. Nechceli sme nominovať hráčov, ktorí by v príprave nemohli hrať pre klubové povinnosti," nechal sa počuť Vůjtek.

Úvodný reprezentačný zraz je na programe v utorok 1. apríla, podľa ďalších vyjadrení českého kouča by sa na ňom malo zúčastniť 23 až 25 hráčov. V príprave na májové MS v Bielorusku odohrá Slovensko osem prípravných duelov.