Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Hokej

Štartuje play off prvej ligy, Spišská hlási boj o návrat do extraligy

Na archívnej snímke vpravo útočník Piešťan Matej Hamrák v zápase 33. kola hokejovej Tipsport extraligy HK Poprad - ŠHK 37 Piešťany v sobotu 28. decembra 2013. Foto: TASR/Oliver Ondráš

Ich cieľom je vyhrať vyraďovaciu časť a v následnej baráži sa pobiť o návrat medzi slovenskú hokejovú elitu.

Bratislava 5. februára (TASR) - Hokejisti Spišskej Novej Vsi si po triumfe v základnej časti I. ligy zmerajú sily vo štvrťfinále play off s HC Prešov 07. Ich cieľom je vyhrať vyraďovaciu časť a v následnej baráži sa pobiť o návrat medzi slovenskú hokejovú elitu. Na základe umiestnenia, ktoré niektorým tímom po odpočítaní bodov so zostupujúcou Prievidzou zmenilo tabuľkovú polohu, sa v 1. kole stretne aj Detva s Trnavou a Liptovský Mikuláš s Michalovcami. Obhajca vlaňajšieho triumfu HC 46 Bardejov zabojuje o semifinále proti HC Dukla Senica. Hrá sa na tri víťazné duely, finále a následná baráž na štyri. Meno celkového víťaza bude známe najneskôr 9. marca.

Spišiaci ovládli základnú časť so ziskom 90-tich bodov a ideálnym spôsobom sa naštartovali na cestu, ktorá pred šiestimi rokmi vyvrcholila až postupom do extraligy. V baráži vtedy zdolali Kežmarok 4:1 na zápasy a vyskúšali si pôsobenie medzi elitou. Po extralige poškuľujú aj teraz, čaká ich však dlhá a náročná cesta. "Musíme ísť od zápasu k zápasu a hrať poctivo dozadu. Samozrejme, strieľať góly. Dostať ich menej než náš protivník, to by malo platiť," povedal pre oficiálny klubový web Matej Hamrák.

Dvadsaťsedemročný útočník odštartoval prebiehajúcu sezónu v ŠHK 37 Piešťany, v ktorom pôsobil už od konca tej uplynulej. Predtým obliekal v necelých troch ročníkoch dres Nitry. Na Spiš sa vrátil po troch rokoch, neplánuje nikam odísť a rád by si zopakoval s klubom úspešnú cestu cez baráž späť medzi elitu. "Ostávam doma a ideme sa pobiť o extraligu," vyhlásil Hamrák.

Víťaz play off prebiehajúcej sezóny sa opäť predstaví v baráži o postup do najvyššej súťaže, v sérii hranej na štyri víťazstvá sa stretne s posledným tímom extraligovej tabuľky. V nadstavbovom programe chýba baráž o zotrvanie v I. lige. Automaticky by ju hralo mužstvo umiestnené na poslednej 12. priečke v tabuľke po play out a víťaz II. ligy. K 26. novembru sa však kvôli existenčným finančným problémom zo súťaže odhlásila Prievidza a stala sa vypadávajúcim tímom. Právo na postup tak má za splnenia štandardných podmienok víťaz tretej najvyššej slovenskej súťaže. Na základe rozhodnutia SZĽH sa neuskutoční ani play out, keďže pre SR "18" pôsobenie v I. lige po základnej časti skončilo a v hre by zostali už len dva tímy - HC Topoľčany a HK'95 Považská Bystrica.

Program play off I. ligy:

štvrťfinálové dvojice play off I. ligy (6.2., 7., 10., 11.*, 13.*)
HK Spišská Nová Ves - Hc Prešov 07
HC 07 Detva - HK Trnava
HC 46 Bardejov - Dukla Senica
MHK 32 Liptovský Mikuláš - Dukla Michalovce