Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Hokej

Hokejové osobnosti reagujú na zvolenie Švehlu a Cígera do funkcií

Ján Filc, archívne foto Foto: TASR/Štefan Puškáš

Oboch menoval do funkcie Výkonný výbor Slovenského zväzu ľadového hokeja.

Bratislava 18. augusta (TASR) - Reakcie na nové zloženie vedenia slovenskej hokejovej reprezentácie, ktorú z postu generálneho manažéra povedie Róbert Švehla a Zdeno Cíger ako nový tréner. Oboch menoval do funkcie Výkonný výbor Slovenského zväzu ľadového hokeja (SZĽH) na svojom utorňajšom zasadnutí v Starej Lesnej.

Ján Filc, tréner SR v rokoch 1999-2002 a 2008-2010: "Obom prajem veľa úspechov pri vedení reprezentácie a riešení problémov, ktoré v súčasnosti slovenský hokej sprevádzajú. Verím tomu, že budú vedieť nájsť správny kľúč k úspechu a teda že sa im bude dariť spojiť všetko dobré, čo nás v minulosti sprevádzalo s niečím novým, čo do svojej práce vnesú. Hlavne nech je to v prospech slovenského hokeja."



Tomáš Tatar, útočník Detroitu a slovenský reprezentant: "Ani táto voľba nemení situáciu v tom, za čo bojujeme, respektíve nemá s tým nič spoločné. Cígera aj Švehlu pozná celý svet ako výborných hokejistov, ale nie je to o nich. Nikto nepovedal, že nepôjdeme reprezentovať, my sa len snažíme niečo zmeniť a sme nútení preto robiť nejaké kroky. Nikto to nechcel hnať do takej miery, aby to zašlo až takto ďaleko."

Slovenský hokejový útočník Tomáš Tatar na tréningu 18. augusta 2015 v Trenčíne.
Foto: TASR - Radovan Stoklasa


Július Šupler, tréner SR v rokoch 1993-1996 a 2006-2008: "Som hlavne rád, že sa do funkcií reprezentačného trénera a generálneho manažéra inštalovali ľudia, ktorí môžu napomôcť súčasnej situácii. Verím, že ľady sa pohnú alebo teda roztopia a všetko pôjde dobrým smerom, aby sa našiel priestor na pokojnú prácu. Dúfam, že tá bude úspešná. Mojim priateľom gratulujem. Želám im veľa úspechov, aby mali šťastnú ruku pri výbere svojich kolegov, aby prinášali ľuďom radosť a pracovali čo najlepšie v mene slovenského hokeja."

Július Šupler, archívne foto
Foto: TASR/Pavel Neubauer