Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Hokej

Švédi postavia tri elitné formácie

Švédske 3 korunky Foto: (AP Photo/Matt Slocum)

Proti Českému mužstvu sa predstavia útočne ladené trojky.

Soči 11. februára (TASR) - Tréner švédskej hokejovej reprezentácie Pär Marts sa bude na ZOH v Soči spoliehať hlavne na útok.V úvodnom zápase ZOH proti českým veteránom, tak vyrukujú s ofenzívnou taktikou.

Prvý elitný útoku povedie zrejme stredný útočník Washingtonu Niklas Backström. Na krídlach mu budú sekundovať Daniel Sedin a Loui Eriksson. "Niklas hrá podobným štýlom ako môj brat. Rád drží puk, je výborný nahrávač a šikovný hokejista. Myslím, že to bude fungovať," citoval Daniela Sedina český portál idnes.cz.

V druhej útočnej formácii trénovali opory Detroit Red Wing, duo Daniel Alfredsson - Gustav Nyquist, ktorých doplnil ich Patrick Berglund zo St. Louis.

Ďalšie "červené krídlo" z Detroitu vo výbere Švédska Henrik Zetterberg sa predstavil v útoku s bombardérom Alexandrom Steenom zo St. Louis. Pozíciu ľavého krídelníka v ich formácii zaujal kapitán Colorada Gabriel Landeskog.

Štvrtá lajna by mala byť zložená z mladíkov Jimmieho Ericssona (Skellefteä), Marcusa Krügera (Chicago) a Carla Hagelina (NY Rangers).

Suverénnou jednotkou Severanov v bránke bude gólman newyorských "jazdcov" Henrik Lundqvist.