Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Hokej

Novák si za zákrok na Štrbáka nezahrá 12 zápasov

Na snímke zranený obranca Martin Štrbák z Košíc na nosidlách vo štvrtom zápase finále play off hokejovej Tipsport extraligy medzi HK Nitra - HC Košice 14. apríla 2014 v Nitre. Foto: TASR/Henrich Mišovič

Trest od DK sa mu prenesie aj do ďalšej sezóny v slovenskej extralige.

Bratislava 16. apríla (TASR) - Disciplinárna komisia Slovenského zväzu ľadového hokeja (DK SZĽH) udelila útočníkovi HK Nitra Lukášovi Novákovi trest v podobe zákazu súťažnej činnosti na 12 zápasov. Dôvodom bol zákrok na Martina Štrbáka vo štvrtom finále play off, po ktorom má košický obranca prasknutú lebku na dvoch miestach.

Dvadsaťosemročný útočník atakoval Štrbáka v 27. minúte štvrtého duelu, v ktorom Nitra triumfovala nad Košicami 3:2 a vyrovnala stav série na 2:2. Novákov lakeť vyletel v súboji na zadnom mantineli privysoko, Štrbák po zákroku spadol na ľad a zostal nehybne ležať. Lekári mu diagnostikovali dvojnásobnú prasklinu lebky. Predstavenstvo HK Nitra sa rozhodlo svojmu hráčovi v utorok uložiť sankciu, finančnú pokutu vo výške mesačného platu. Trest od DK sa mu prenesie aj do ďalšej sezóny v slovenskej extralige.

Finálová séria Košíc s Nitrou je po úvodných štyroch dueloch vyrovnaná 2:2 na zápasy. Piate stretnutie je na programe vo štvrtok v Košiciach, pod Zobor sa séria vráti opäť v sobotu. Informáciu priniesol oficiálny facebookový profil SZĽH.