Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Hokej

SZU-Hokej: Slovenky v druhom zápase prehrali s Japonkami 1:2

Ilustračná snímka. Foto: TASR

Slovenky sú po úvodných dvoch zápasoch turnaja bez bodu, no šance na postup sú stále reálne. Prvoradou podmienkou je víťazstvo proti outsiderovi z Veľkej Británie (v nedeľu o 2.00 SEČ).

Lake Placid 14. januára (TASR) - Slovenské hokejistky prehrali vo svojom druhom stretnutí na Svetovej zimnej univerziáde v Potsdame s Japonkami tesne 1:2. Po presnej strele kapitánky Lívie Kúbekovej viedli od 9. minúty 1:0, no súperky dokázali v druhej tretine skóre otočiť.

"Bol to vyrovnaný zápas proti súperkám z A-kategórie majstrovstiev sveta. Také súboje sú o tom, že musíme dodržiavať taktické pokyny celých 60 minút a nesmieme prestať korčuľovať. Nám sa to na pár minút stalo a súperky trestali. Poučíme sa z chýb, rýchlo zregenerujeme a musíme dať hlavy hore. Čaká nás zápas proti Veľkej Británii a našim cieľom je stále dostať sa do Lake Placid," uviedla pre web hockeyslovakia.sk manažérka a asistentka univerzitného výberu žien Ľubomíra Kožanová.

"Toto bol čisto náš zápas, ale opäť sa ukázalo, že hokej sa hrá 60 minút. Nie 20 a nie 40. Je to ponaučenie, že musíme ísť od úvodu do konca naplno," povzdychla si kapitánka Kúbeková, ktorá je doposiaľ jedinou slovenskou strelkyňou gólu na turnaji. Slovenky sú po úvodných dvoch zápasoch turnaja bez bodu, no šance na postup sú stále reálne. Prvoradou podmienkou je víťazstvo proti outsiderovi z Veľkej Británie (v nedeľu o 2.00 SEČ). "Cesta je stále otvorená a dievčatá to vedia. Tento zápas stál veľa síl, ale verím tomu, že nájdu dostatok síl a viery vo vlastné sily. Potrebujeme zdolať najslabšieho súpera na turnaji a zlepšiť si sebavedomie pred zvyšnými dôležitými zápasmi," dodala Kožanová.



Svetová zimná univerziáda - ženy:



Slovensko – Japonsko 1:2 (1:0, 0:2, 0:0)

Góly: 9. Kúbeková - 29. Šigaová (Tomiučiová, Kojamová), 39. Segiová (Cukimotová). Rozhodovali: Strohmengerová, Karklinová - Torresová, Gottlibet (všetky USA), vylúčené: 5:2 na 2 min, presilovky a oslabenia: 0:0.

Zostava SR: Rišianová – Vysokajová, L. Šulíková, Fortunová, A. Šulíková, Mendrejová - Ištocyová, Nemčeková, Kúbeková - L. Halušková, Korenková, Suráková - Čorňáková, R. Halušová, Lodňanová, Hajniková - Zaňová, Lacková