Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Hokej

Tatar pripravený pomôcť mužstvu: Máme skúsenejší tím ako vlani

Na snímke zľava slovenský útočník Tomáš Tatar počas predpoludňajšieho rozkorčuľovania pred zápasom s Bieloruskom v skupine B na Majstrovstvách sveta v ľadovom hokeji. Ostrava, 3. mája 2015 Foto: TASR/Michal Svítok

Tatar štartoval v slovenskom drese aj na minuloročných MS v Minsku.

Ostrava 3. mája (TASR) - Útočník Detroitu Tomáš Tatar rýchlo zabudol na sklamanie z vypadnutia v play off a už v nedeľu sa hlásil reprezentačným trénerom v Ostrave. Hoci si vzhľadom na dlhú cestu veľa nepospal, spolu s klubovým spoluhráčom Tomášom Jurčom bol pripravený nastúpiť na nedeľňajší duel s Bieloruskom. Obaja by sa mali predstaviť spoločne s centrom Marekom Viedenským v druhom slovenskom útoku.

"Môj príchod do Ostravy sa zbehol strašne rýchlo. Neverím vlastným očiam, že som už teraz tu. Dohrali sme s Detroitom posledný zápas, hneď po ňom som telefonoval s generálnym manažérom reprezentácie Ottom Sýkorom, prešiel som v klube výstupnými testami, pobalil si nejaké veci a na ďalší deň som bol tu. Som rád, že som sa dokázal tak rýchlo pripojiť k tímu," vyznal sa Tatar. Kruhy pod očami naznačovali, že má za sebou únavnú cestu. "Ak mám povedať pravdu, veľa som toho nespal. Snáď si stihnem pred zápasom ešte trochu zrelaxovať a na pár hodín si ľahnúť. Uvidím, ako sa budem cítiť priamo v zápase. Možno ten rozbeh bude z mojej strany pomalší. V play off mi energia nechýbala, uvidíme, ako sa telo vyrovná s časovým posunom," podotkol.



Tatar má za sebou sezónu, v ktorej sa zaradil medzi ťahúňov Red Wings. Logicky sa teda od neho očakáva, že bude aj jedným z lídrov slovenského tímu na MS. "Necítim sa ako hviezda. Budem sa snažiť mužstvu čo najviac pomôcť, aby sa mu darilo. Som pripravený na akúkoľvek úlohu v tíme. Nemusím pomôcť iba produktivitou, ale aj iným vecami na ľade," zdôraznil útočník "červených krídel".

To, že ho tréner zaradil do formácie k Jurčovi a Viedenskému, mu vyhovuje. "S 'Jurkim' sme hrali spolu nejaký ten čas, takže sa poznáme. Je lepšie, že sa nebudeme musieť až tak zohrávať. S Marekom sme v reprezentácii tiež často spolu nastupovali." S prechodom z užšej zámorskej plochy na širšie európske klzisko. "Na rozkorčuľovaní som nemal pocit, že by bolo nejaké iné. V zápase to však pocítim a budem si musieť na to čo najrýchlejšie zvyknúť."



Tatar štartoval v slovenskom drese aj na minuloročných MS v Minsku. "Myslím si, že máme omnoho skúsenejší tím ako vlani. Minulý rok naša súpiska nevyzerala veľmi jagavo. Výkon bol síce dobrý, hrali sme pekný hokej, ale nedokázali sme postúpiť do štvrťfinále. Škoda toho zápasu s Francúzskom," vrátil sa k osudnej prehre.

Prvý duel Slovákov proti Dánsku na prebiehajúcom šampionáte nevidel, keďže akurát čakal na letisku. "Sledoval som však skóre on-line na mobile. Som veľmi rád, že sme vyhrali a že máme dobré dva body. Dnes musíme opäť vyhrať," dodal.