Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Hokej

TEL: Nové Zámky triumfovali v Banskej Bystrici 3:2 po nájazdoch

Ilustračné foto Foto: TASR/AP

Výraznou mierou sa pričinil o výhru hostí dvojgólový Robby Jackson, ktorý zaknihoval aj víťazný zásah.

Banská Bystrica 25. novembra (TASR) - Hokejisti Banskej Bystrice podľahli v 20. kole Tipos extraligy lídrovi súťaže Novým Zámkom 2:3 po predĺžení a nájazdoch. Výraznou mierou sa pričinil o výhru hostí dvojgólový Robby Jackson, ktorý zaknihoval aj víťazný zásah.

Domáci mali v prvej tretine navrch a ujali sa dvojgólového vedenia už v úvode v rozpätí dvoch minút, keď najprv z chybnej rozohrávky súpera ťažil Tamáši a po ňom z tlaku prepálil Kantora spoza kruhu Björkung. Začiatok druhej tretiny vyšiel lepšie hosťom, keď po strele Johnsona uspel na dorážke Jackson. Novozámčania potom nevyužili tri presilovky v rade. V treťom dejstve sa striedali šance na oboch stranách, ale z vyrovnania sa tešili ´býci´ v šestici pri hre bez brankára. Spomedzi kruhov sa presadil 95 sekúnd pred klaksónom Johnson. O víťazovi rozhodli až samostatné nájazdy, v ktorých zaknihoval jediný gól v siedmej sérii Jackson.



HC ´05 Banská Bystrica – HC Nové Zámky 2:3 po sn (2:0, 0:1, 0:1 – 0:0, 0:1)

Góly:
5. Tamáši, 7. Björkung (Bíreš, Kabáč) – 21. Jackson (Johnson), 59. Johnson (Lee, Jackson), rozh. nájazd Jackson Rozhodovali: Baluška, M. Korba – Bogdaň, Jedlička, vylúčení na dve min.: 3:1, presilovky: 0:0, oslabenia: 0:0, diváci: 1788.



Banská Bystrica: Rahm – Pavlin, Bačík, Holenda, Kojo, Björkung, Ďatelinka, Frídel – Výhonský, Urbánek, D. Jendek – Troock, Tamáši, R. Gašpar – Šoltés, Kontos, Watling – J. Sukeľ, Bíreš, Kabáč

Nové Zámky: Kantor – Lee, Ligas, Hatala, L. Kozák, Martin Chovan, Mamčics, Jobek – Jackson, Johnson, Farley – Klempa, T. Mikúš, Mišiak – Faith, J. Mikúš, Števuliak – Hajnik, Ondrušek, Barto