Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Hokej

TEL: Nové Zámky získali kanadského brankára Bakalu

Na snímke tréner HC Nové Zámky Gergely Majoross dáva pokyny hráčom počas oddychového času v zápase 18. kola Tipos extraligy HK Dukla Trenčín - HC Nové Zámky, 21. novembra 2021 v Trenčíne. Foto: TASR - Radovan Stoklasa

Dve sezóny strávil vo švédskej druhej lige a následne podpísal zmluvu s prvoligovou Frölundou, s ktorou vyhral prestížnu Champions Hockey League.

Nové Zámky 23. novembra (TASR) - Hokejový klub HC Mikron Nové Zámky posilní kanadský brankár Dan Bakala.

"Pracovali sme s viacerými alternatívami. Napokon sme sa rozhodli pre Dana, pri ktorom zavážilo aj to, že už v Európe chytal na podobnej úrovni, ako je naša extraliga. A zároveň všade, kde pôsobil, chytal naozaj dobre. Dôležité úlohu pri výbere zohral aj fakt, že som o jeho osobe a povahových vlastnostiach počul iba samé pozitívne veci. Verím tomu, že k nám výborne zapadne a vystuží našu defenzívu," cituje internetová stránka klubu slová hlavného trénera Gergelyho Majorossa.

Tridsaťtriročný Bakala začínal s hokejom v rodnom Calgary. Svoju prvú profesionálnu sezónu odštartoval v tíme Tulsa Oilers, no dokončil ju ziskom titulu s Bentley Generals. Sezónu 2013/2014 odchytal na britských ostrovoch v klube Dundee Stars. Jeho výkony mu priniesli hneď niekoľko ocenení – stal sa zároveň najlepším hráčom a aj brankárom celého ročníka EIHL.

Dve sezóny strávil vo švédskej druhej lige a následne podpísal zmluvu s prvoligovou Frölundou, s ktorou vyhral prestížnu Champions Hockey League. Po sezóne 2017/2018 sa jeho novým zamestnávateľom stal nemecký Düsseldorf EG, kde odchytal jeden ročník. Naposledy pôsobil opäť v zámorí v tíme Indy Fuel.