Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Hokej

TEL: Slovan zdolal Nitru a postúpil do semifinále play off

Na snímke zľava Marek Slovák (Nitra), brankár Evan Cowley (Nitra) a Brendan O’Donnell (Slovan) počas piateho štvrťfinálového zápasu Kaufland play off Tipos extraligy HC Slovan Bratislava - HK Nitra v Bratislave 8. apríla 2021. Foto: TASR - Martin Baumann

V 9. minúte hral Slovan prvú presilovku, výbornú šancu v nej pripravil Gašpar pre O'Donnella, ale z gólu sa tešil Slovan až o pár sekúnd neskôr po zásahu Brodzinského.

Bratislava 8. apríla (TASR) - Hokejisti HC Slovan Bratislava postúpili do semifinále Kaufland play off Tipos extraligy 2020/2021 a doplnili tak dvojicu HK Poprad a HKM Zvolen. Bratislavčania zvíťazili v piatom zápase štvrťfinále na domácom ľade nad HK Nitra 5:1 a v celej sérii triumfovali 4:1.

5. zápas štvrťfinále play off:


HC Slovan Bratislava - HK Nitra 5:1 (1:0, 2:0, 2:1)

Góly: 11. Brodzinski (Gašpar, Harris), 25. Harris (Gašpar, Valach), 32. Kytnár (Sersen), 46. Gašpar (O'Donnell, Meszároš), 60. Harris - 43. Tvrdoň (Mezei). Rozhodovali: Orolín, Snášel – Gegáň, Šoltés, vylúčení: 8:9 na 2 min., navyše Holešinský (Nitra) 10 min. za nešportové správanie sa, presilovky: 1:1, oslabenia: 1:0, bez divákov.

/konečný stav série 4:1, do semifinále postúpil Slovan/

Slovan: Parks – Štajnoch, Meszároš, Ališauskas, Sersen, Brodzinski, Maier, Valach – O'Donnell, Harris, Gašpar – Urbánek, Kytnár, Šišovský – Matoušek, Zigo, Rapáč – Lukošík, Bortňák, Petráš – Jendek
Nitra: Cowley – Bodák, Mezei, Nemec, Švarný, Pupák, Vitaloš, Ege – Holešinský, Slovák, Tvrdoň – Žitný, Hrnka, Finlay – Fominych, Kollár, Bajtek – Minárik, Šiška, Šťastný – Drábek


Prvú šancu v zápase mal hosťujúci Holešinský, ktorý si vytvoril po krátkej kľučke dobrú pozíciu, ale mieril iba do Parksa. Na opačnej strane sa v podobnej pozícii ocitol Urbánek, ale aj on namieril iba do brankára. V 9. minúte hral Slovan prvú presilovku, výbornú šancu v nej pripravil Gašpar pre O'Donnella, ale z gólu sa tešil Slovan až o pár sekúnd neskôr po zásahu Brodzinského. Spolupráca Gašpara z O'Donnellom zafungovala aj tri minúty pred koncom 1. tretiny, ale kanadský krídelník po rýchlom brejku dvoch na jedného opäť nenamieril presne. V závere mala dobrú šancu aj Nitra, ale Žitného pokus chytil Parks do lapačky.

Úvod druhého dejstva poznamenalo poškodené plexisklo na bránkou Cowleyho, nehralo sa viac ako sedem minút. Po tejto neplánovanej prestávke mala Nitra na krátky čas prevahu, ktorú umocnila aj presilovka, ale v jej závere potiahol puk po ľavej strane Gašpar, načasoval prihrávku na Harrisa a ten sekundu pred návratom vylúčeného Šišovského poslal Slovan do dvojgólového vedenia. V početnej výhode hrali potom aj domáci a O'Donnell v nej opečiatkoval konštrukciu bránky. V 32. minúte sa po rýchlom brejku dostal k odrazenému puku Kytnár a domáci viedli už 3:0. Slovan potom vylepšoval streleckú aktivitu až do záveru druhej tretiny, ale náskok v nej nezvýšil ani v krátkej presilovke piatich proti trom.

Dvojnásobnú početnú výhodu hrali v úvode tretej tretiny aj Nitrania, ale využili až tú 5 na 4. Presne namieril Tvrdoň a dal hosťom nádej. Parks potom predviedol dôležitý zákrok pri šanci Slováka, čo bol dôležitý moment v zápase. Onedlho totiž Gašpar namieril z pravej strany nad lapačku Cowleyho a definitívne zmaril nádeje "corgoňov". Zápas sa potom už len dohrával, Slovan napokon ešte prikrášlil výsledok počas záverečnej power play hostí.

Hlasy

Róbert Döme, tréner Slovana: "Vedeli sme, že to bude ťažký zápas. Ten uplynulý sme nezvládli, preto sme k tomu rozhodujúcemu pristúpili stopercentne. Som rád, že sme ho zvládli."

Antonín Stavjaňa, tréner Nitry: "Domáci hrali koncentrovane, my sme nedali gól zo šancí, ktoré sme mali na začiatku. Ale všeobecne Slovan sériu zvládol a postúpil zaslúžene."