Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Hokej

TEL: Tamáši priznal premotivovanosť: Viacerí sme mali krvavé oči

Ilustračná snímka. Foto: TASR

Spišiaci sa vo štvrtok dobre vyrovnali s agresivitou Banskobystričanov. Ustáli aj tvrdšie súboje a hlavne využívali presilovky.

Banská Bystrica 17. marca (TASR) – Štvrťfinálová séria play off Tipos extraligy medzi Banskou Bystricou a Spišskou Novou Vsou je po dvoch zápasoch vyrovnaná. Prvý duel zobrali na svoju stranu Bystričania po tesnom víťazstve 3:2, avšak druhý vyznel v prospech hostí, ktorí triumfovali vysoko 6:0. Pod tento výsledok sa podľa slov domácich podpísala aj ich frustrácia z nedostatočného potrestania útočníka Spišiakov Anthonyho Nellisa.

Kanadský hokejista v prvom zápase série vrazil na mantinel najproduktívnejšieho hráča Banskej Bystrice Brandona Troocka, ktorý nemohol s otrasom mozgu na druhý duel nastúpiť. "Viacerí sme mali krvavé oči a niekedy sa to nevypláca. Mali sme možno viac hrať hokej a potom podľa výsledku použiť aj krvavé oči. Bola to z našej strany zbytočná premotivovanosť," hodnotil dôležitý aspekt prehry v druhom play off zápase a center "baranov" Alex Tamáši.

Na pozápasovom brífingu neskrýval hnev ani hlavný tréner Banskej Bystrice Doug Shedden: "Zranili nám nášho elitného strelca a ten, ktorý mu to spôsobil, na druhý duel nastúpil. Náš nie. Ak by sa to isté stalo Alexovi Tamášimu a zranili by jeho, hral by potom súperov hráč, ktorý by mu to spôsobil? Cudzinec, ktorý by zranil slovenského reprezentanta, by dostal stopku na minimálne päť zápasov. Všetku vinu nesie na ramenách vedenie tejto súťaže. Chceli sme vyslať signál smerom k hráčovi, ktorý sa postaral o vyradenie nášho tridsaťgólového strelca. Všetko len preto, že vedenie súťaže si neurobilo svoju prácu. Takže sa vlastne rozhodli ponechať to na nás. Odkaz sme vyslali, v treťom zápase sa môžeme venovať opäť hokeju."

Spišiaci sa vo štvrtok dobre vyrovnali s agresivitou Banskobystričanov. Ustáli aj tvrdšie súboje a hlavne využívali presilovky. Dali v nich až štyri góly, z toho tri hneď v prvej tretine. "Bol to výborný tímový výkon. Všetci chlapci zabrali v každom jednom aspekte. V predchádzajúcom období sme s takou ľahkosťou góly nedávali. Klobúk dole pred tímovou robotou. Všetci sme boli hlavne výborne mentálne pripravení," povedal brankár hostí Marcel Melicherčík, ktorý svoje čisté konto v druhom play off dueli nepreceňoval: "Nula nie je podstatná. Ja to vnímam skôr z psychologického hľadiska, že či sa súper dostane do zápasu, či to nejako skomplikuje. Ak dá jeden zlepený gól, príde nejaké vylúčenie a zrazu je súper v zápase. Z tohto hľadiska sa vždy snažím pomôcť mužstvu, aby sme nejakou našou chybou nedostali súpera do hry.“

Banskobystričania ukázali svoju silu v presilových hrách, v ktorých zaknihovali šesť gólov z celkových ôsmich. "Urobili sme dosť veľa zbytočných faulov a to nás rozhodilo. Vedeli sme, že Spišská má dobré presilovky, využili to. Musíme sa z toho poučiť, porozprávať sa o tom, menej faulovať a dať hlavy hore a pokračovať v dobrej robote z prvého zápasu. Súper mal veľa presiloviek. Musíme sa z toho poučiť a byť viac koncentrovaní," vyjadril sa k vývoju série banskobystrický krídelník Dávid Šoltés.