Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Hokej

TEL: Tibenský a Halama zamierili zo Zvolena do Michaloviec

Na snímke Jozef Tibenský počas zápasu 49. kola hokejovej Tipos extraligy HKM Zvolen – DVTK Miškovec vo Zvolene 19. marca 2021. Foto: TASR - Ján Krošlák

Pre 27-ročného krídelníka Tibenského sú Michalovce siedme pôsobisko v rámci najvyššej slovenskej súťaže.

Michalovce 7. júna (TASR) - Slovenskí hokejoví útočníci Jozef Tibenský a Marco Halama zamierili z majstrovského Zvolena do Michaloviec. Klub o tom informoval na oficiálnej stránke.

Pre 27-ročného krídelníka Tibenského sú Michalovce siedme pôsobisko v rámci najvyššej slovenskej súťaže. V minulosti v nej už hral za slovenskú "dvadsiatku," Piešťany, Poprad, Nové Zámky, Detvu a Zvolen. Uplynulé dve sezóny strávil vo Zvolene, s ktorým získal v roku 2021 svoj prvý majstrovský titul. Prispel k nemu 5 gólmi, 3 asistenciami, 20 trestnými minútami a 4 plusovými bodmi v 56 zápasoch.

Halama strávil vo Zvolene prevažnú časť doterajšej kariéry. Tú sprevádzali aj zdravotné problémy, ktoré ho neobišli ani v ročníku 2020/2021. Odohral v ňom 19 zápasov, v ktorých získal 8 kanadských bodov za 3 góly a 5 asistencií. V najvyššej slovenskej súťaži hral aj za slovenskú "dvadsiatku" a v drese Slovana Bratislava si v sezóne 2016/2017 vyskúšal KHL.