Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Hokej

Tipujúci Slovákom neveria, vsádzajú na Čechov

Ilustračné foto Foto: TASR

Pri tipe na celkové umiestnenie už lákajú Slováci oveľa viac.

Bratislava 9. mája (TASR) - Slovenskí hokejisti nemajú v úvodnom vystúpení na MS v Bielorusku proti Česku veľkú dôveru tipujúcich. Takmer tri štvrtiny všetkých tipov v oboch krajinách sa prikláňajú k výhre zverencov Vladimíra Růžičku.

Len 13% tipujúcich podľa vyhodnotenia stávkovej kancelárie Tipsport tipuje víťazstvo mladého slovenského výberu, pričom v Českej republike veria Slovákom len 3 %. "Víťazstvo tímu okolo Jaromíra Jágra predpokladá 73 percent tipujúcich," prezradil TASR Vladimír Micek zo spoločnosti Tipsport. "Priamo na víťazstvo Slovenska zatiaľ prišlo iba 13 percent všetkých tipov," dodal.

Pri tipe na celkové umiestnenie už lákajú Slováci oveľa viac. Možno aj vďaka pomerne vysokým kurzom - na zisk titulu majstra sveta je v Tipsporte kurz 45, na medailové umiestnenie 10. Až 21 percent z tipov na umiestnenie tímov do 3. miesta verí v medailu mužstva okolo kapitána Miroslava Šatana. Podľa doterajších prijatých stávok by sa majstrom sveta mali stať hokejisti Ruska.

Klienti NIKÉ to vidia prakticky rovnako, výhru Česka tipuje tiež 73 percent tipujúcich, výhru mladého slovenského tímu naopak niečo viac ako 16 percent klientov. "Remízou by sa zápas mohol skončiť podľa desiatich percent tipujúcich," uviedol Jozef Petko z NIKÉ. Fanúšikovskú vieru prejavili tipujúci aspoň v tom, že väčšina z nich verí, že Česi neovládnu zápas od začiatku. "Až 56 percent tipujúcich si myslí, že prvá tretina sa skončí remízou a že prvý gól strelia Slováci," uviedol Petko.

Tí, ktorí zatipovali vo Fortune sú k možnosti slovenského úspechu v tomto zápase rovnako skeptickí. "Na výhru Slovákov prišlo iba 20 percent tipov, víťazstvo Česka predpokladá 75 percent tipujúcich," informoval TASR hovorca Fortuny Petr Šrain. Dodal, že v Česku prakticky nikto nepochybuje o víťazstve Jágra a spol. "Český tím ako víťaza tohto duelu vidí 95 percent tipujúcich," prezradil Šrain.