Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Hokej

TL: Obranca Švarný sa po 13 rokoch vrátil do Nitry

Na archívnej snímke zľava Miroslav Pupák (Nitra), Ivan Švarný (Zvolen), Andrej Kollár (Nitra). Foto: TASR

Švarný odišiel z Nitry po sezóne 2006/2007, keď zamieril do českej extraligy. V nej si obliekal dresy Třinca a Litvínova, neskôr hral aj za Slovan Bratislava.

Nitra 6. augusta (TASR) - Slovenský hokejový obranca Ivan Švarný sa dohodol na spolupráci s materským klubom HK Nitra. Ten informoval o návrate 35-ročného obrancu na svojej oficiálnej stránke.

"Rozhodovanie nebolo dlhé, skôr sa natiahlo iba doťahovanie detailov. Som rád, že sme našli spoločnú reč a môžem hrať znova za Nitru. Teším sa na partiu a na blízkych kamarátov. Veď s Braňom Mezeiom som dennodenne, Miro Pupák je môj spolužiak ešte zo základnej školy, s Tomášom Hrnkom a Marekom Tvrdoňom som hral v Slovane. Som rád, že sa znova ako nitrianski rodáci a odchovanci stretneme v jednom klube," uviedol Švarný pre hockeyslovakia.sk.

Švarný odišiel z Nitry po sezóne 2006/2007, keď zamieril do českej extraligy. V nej si obliekal dresy Třinca a Litvínova, neskôr hral aj za Slovan Bratislava, s ktorým získal v sezóne 2011/2012 extraligový titul. V drese "belasých" odohral aj 5 sezón v KHL, v ktorej pôsobil aj vo farbách Dinama Minsk a Medveščaku Záhreb. Vyskúšal si aj najvyššiu fínsku súťaž v drese Kärpätu Oulu. Pred sezónou 2019/2020 sa vrátil do slovenskej ligy a za HKM Zvolen v nej odohral 55 zápasov, v ktorých dosiahol bilanciu 2 góly, 15 asistencií, 66 trestných minút a 14 plusových bodov v hodnotení +/-. Slovensko reprezentoval na štyroch svetových šampionátoch.