Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Hokej

TIPSPORT LIGA: Bratislavský Slovan poltuctom ukončil sériu Košíc

Na snímke na ľade Václav Čížek (Košice) a nad ním Tomáš Zigo (Slovan) počas 47. kola hokejovej Tipsportligy HC Slovan Bratislava - HC Košice 14. januára 2020 v Bratislave. Foto: TASR Pavel Neubauer

Séria Košíc bola naozaj impozantná, naposledy prehrali 17. novembra na ľade Miškovca. Odvtedy v šestnástich zápasoch bodovali, pričom pätnásť z nich vyhrali.

Bratislava 15. januára (TASR) - Šestnásť zápasov trvala nezdolateľnosť lídra hokejovej Tipsport Ligy z Košíc. V predohrávanom utorkovom šlágri 47. kola však museli "oceliari" čeliť silnému súperovi, domáci bratislavský Slovan napokon Košičanom nastrieľal šesť gólov. Tréner hostí Peter Draisaitl si však z debaklu ťažkú hlavu nerobil. Naopak, verí, že práve takáto prehra mužstvo ešte viac zocelí.

Séria Košíc bola naozaj impozantná, naposledy prehrali 17. novembra na ľade Miškovca. Odvtedy v šestnástich zápasoch bodovali, pričom pätnásť z nich vyhrali. "Aj keď bodujete 16 zápasov za sebou, nie je všetko perfektné. Tak ako keď prehráte 1:6, nie je všetko zlé. Jednoducho sme narazili do múru. Raz to prísť muselo. Prísť do Bratislavy a dostať tu šesť kusov bolí. Ale ja viem, aký má toto mužstvo charakter a viem, že nám to môže pomôcť. Takže to nepovažujem za tragédiu. My sme to nezvládli, stalo sa nám toto, ale poviem na rovinu, že radšej dostanem takúto facku. Možno sme mohli 'uklepať' nejaký bod, ale už som povedal, raz to prísť muselo. Nás bude zaujímať reakcia tímu v piatkovom zápase," povedal tréner Košíc.

Slovan hľadal na Košičanov recept 23 minút, potom sa presadil obranca Patrik Bačik. Jeho akcia s Radovanom Pulišom bola ukážková. "Trénujem to na play statione, naživo je to ťažšie, ale teraz to vyšlo," reagoval Bačik s úsmevom a dodal: "Bol to zápas s prvkami play off. My sme ho zvládli, celý zápas sme hrali dobre a zodpovedne. Tlačili sme sa do koncovky, vždy sme mali hráča pred bránkou."

"Belasí" hrali výborne aj v presilových hrách, ktoré im v predchádzajúcich zápasoch sezóny veľmi nešli. Ale s príchodom zámorských hráčov sa v tejto hernej činnosti zlepšili. Proti Košiciam využili až tri početné výhody. "Chýbal nám niekto taký, ako hráči zo zámoria. Splnili, čo sme od nich čakali," reagoval tréner Slovana Roman Stantien.

Zápasom s Košicami Slovan odštartoval dlhú sedemzápasovú domácu sériu, no tréner "belasých" ju nevníma až tak pozitívne. "Nemyslím si, že to je výhoda hrať za sebou toľko zápasov doma. Pre nás to je podľa mňa horšie. Vidíte, na Košice príde plný dom, lebo ľudia vedia, že uvidia dobrý hokej. Potom príde súper z nižších poschodí tabuľky, ľudí je menej. Pretože po sezónach v KHL, ktoré tu boli, boli zvyknutí na niečo iné. Ale pre nás sú zápasy s papierovo slabšími mužstvami o to náročnejšie. Na hráčov atmosféra vplýva. Nie každý sa s tým vie vyrovnať a nie každý vie podať kvalitný výkon počas celých 60 minút tak ako proti Košiciam."



Stantien sa vyjadril aj k Jindřichovi Abdulovi, o ktorého prejavili záujem kluby zo zahraničia, skauti z KHL sa na neho boli pozrieť aj v uplynulom domácom dueli. "On má zmluvu. Druhá vec je rokovanie s prípadným záujemcom. Je to mladý chlapec, vplýva to na neho pozitívne, ale sú tu niektoré aj negatívne veci. V jeho veku je ťažké vyrovnať sa s tým, agenti mu motajú hlavu. Ale ja to vôbec neriešim to, pretože zmluvu má do konca sezóny."



Bratislavčanom chýbal v zostave Marek Viedenský, nie však preto, lebo by sa nezmestil do zostavy. Center Slovana nie je zdravotne v poriadku. "Marek čaká na nejaké vyšetrenia, ešte nie je stopercentne fit. Musíme počkať, kým sa dostane do tréningovej záťaže a potom uvidíme, čo z toho bude," uzavrel Stantien.