Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Hokej

Prestížna americká televízia odvysielala Hossov rozhovor v slovenčine

Hráč Chicaga Marián Hossa. Foto: TASR/AP

Vďačiť za to môžu reportérke stanice NBC Chicago Peggy Kusinskej.

Tampa 4. júna (TASR) - Zámorskí hokejoví fanúšikovia mali po úvodnom finálovom súboji play off NHL možnosť pri televíznych obrazovkách spoznať ľubozvučnosť slovenčiny. Vďačiť za to môžu reportérke stanice NBC Chicago Peggy Kusinskej. Tá sa chystala po zápase Tampy Bay s Chicagom (1:2) vyspovedať v šatni útočníka hostí Mariána Hossu, ten však už bol v tom čase v obkolesení slovenských novinárov, ktorí ho zasypali otázkami v rodnej slovenčine. Kusinskú, ktorá plánovala Hossu osloviť po anglicky, vôbec nepustili k slovu.



Kamera však bežala, NBC vysielala rozhovor naživo, takže diváci v zámorí pri televíznych obrazovkách iba nechápavo krútili hlavami.



"Live interview s Hossom na NBC, mám dojem, že to bolo v slovenčine," napísal na Twitteri jeden z prekvapených divákov. "Whooooo, slovenské interview na NBC," udivovala sa ďalšia fanúšička. Reportérka chcela položiť Hossovi otázku, ale stále ju niekto zo slovensky hovoriacich novinárov predbehol. Po čase to nevydržala a stiahla mikrofón, aj za smiechu prítomných žurnalistov. "Posledné dve minúty vysielania NBC Chicago pekne zdokumentovali, aká úžasná vie byť niekedy lokálna televízia," ironicky skomentoval Kusinskej kúsok Tom Fornelli, futbalový redaktor CBS Sports.