Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Hokej

Tréner Vůjtek sa trochu pomýlil, Slováci boli lepší, uznáva Jágr

Z hokejového stretnutia A-skupiny Slovensko - Česko na MS 2014 v hokeji 9. mája 2014 v Arene Čižovka v Minsku. Na snímke vpravo Jaromír Jágr (Česko) sa raduje po strelení druhého gólu. Zľava brankár Ján Laco, Peter Čerečňák a Tomáš Marcinko (všetci Slovensko). Foto: TASR/Pavel Neubauer

Jaromíra Jágra si slovenská obrana 58 minút pozorne strážila. V závere mu však stačil jeden moment a svoju šancu využil. Vyrovnávajúcim gólom poslal duel do predĺženia.

Minsk 10. mája (TASR) - Z českého tábora zaznel po úvodnom dueli na svetovom šampionáte v Minsku hlboký výdych.

Favorit mal v susedskom derby so Slovenskom namále, keď ešte 127 sekúnd pred koncom tretej tretiny prehrával 1:2. Napokon sa však prejavili jeho väčšie skúsenosti, duel otočil a vyhral 3:2 po predĺžení. Z predvedenej hry mali ale českí hokejisti rozpačitý dojem.

"Vysoko sme si latku nenastavili, vlastne sa môžeme už iba zlepšovať. Slováci hrali oveľa lepšie, než som čakal. Výborne korčuľovali a prekvapili ma, akí sú silní v rohoch klziska. Mali sme veľké problémy presadiť sa v súbojoch jeden na jedného. Na to, akí sú Slováci veľkí, tak sú pomerne obratní. Keď pán Vůjtek hovoril, že má zostavu zo zúfalstva, tak sa trochu zmýlil," uznal kvality súpera veterán Jaromír Jágr. Jeho tím Slovákov jasne prestrieľal 33:16, dlho však narážal na pozorného brankára Jána Laca. "Striel sme mali skutočne dosť, ale že by to boli nejaké vyložené šance, to sa nedá povedať. Slováci boli lepší, mali viac z hry."

Hviezdneho útočníka si slovenská obrana 58 minút pozorne strážila. V závere mu však stačil jeden moment, kedy sa odpútal od Petra Čerešňáka a svoju šancu využil. Vyrovnávajúcim gólom poslal duel do predĺženia.

"Ondra Němec to urobil výborne. Ja som najprv zabrzdil, no potom som náhle vyštartoval k bránke a on ma presne našiel. Nebolo jednoduché to trafiť, mali sme šťastie. Ten obrat v závere je jediná pozitívna vec na našom výkone. Pre veľa hráčov to bol po dlhom čase prvý zápas na veľkom klzisku, navyše ešte nie sme zohratí. Snáď sa to bude zlepšovať," verí 42-ročný krídelník New Jersey Devils. Zápas mal podľa neho grády, hral sa pred vynikajúcou kulisou. "Mal som však pocit, že v hľadisku bolo viac Slovákov ako Čechov. Asi to majú do Bieloruska bližšie. Alebo majú lacnejšie letenky," zasmial sa.

Podľa obrancu Ondřeja Němca by víťazstvo mohlo dodať českému tímu pred ďalšími duelmi na MS potrebné sebavedomie. "Je to pre nás vydarený štart. Chceli sme do turnaja vstúpiť víťazne, čo sa nám podarilo. Je to síce za dva body, ale všetci videli, aký ťažký zápas to bol. Slováci jazdili, dve tretiny nám unikali do brejkov. Majú veľa mladých chalanov, ktorí výborne korčuľujú. Bolo to náročné, takže dva body sú dobré," konštatoval autor prvého českého gólu na šampionáte.