Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Hokej

Tréner Vůjtek pred zápasom so Slovinskom pomenil úplne zostavu

Slovenská striedačka v zápase základnej A-skupiny olympijského turnaja Slovensko - USA na XXII. zimných olympijských hrách v Soči 13. februára 2014. Na snímke zľava Tomáš Tatar, Marián Hossa, Michal Handzuš a Branko Radivojevič. V pozadí vľavo tréner Vladimír Vůjtek a vpravo jeho asistent Vladimír Országh. Foto: TASR/AP

Ak tréneri totálne zmenia zloženia formácií, ale nie brankára, znamená to, že dačo systémové "neštimuje".

Soči 13. februára (TASR) - V bránke Jaroslav Halák a v prvom útoku Tomáš Záborský, to sú najdôležitejšie zvesti pred druhým olympijským vystúpením slovenských hokejistov. Zápas A-skupiny turnaja v Soči proti Slovinsku sa v sobotu odohrá v hlavnej Boľšoj aréne od 9.00 SEČ (12.00 miestneho).

Ak tréneri totálne zmenia zloženia formácií, ale nie brankára, znamená to, že dačo systémové "neštimuje". Prehra 1:7 s USA je sama o sebe výpovedná, ale tentoraz ide o úplne iný typ súpera a tak treba dať nový impulz. Do prvého útoku by ho mal priniesť na ľavom krídle Tomáš Záborský, hladný po hokeji, lebo v prvom zápase nebol na súpiske. Tréner Vladimír Vůjtek dá po zranení a výpadku Tomáša Marcinka príležitosť aj Petrovi Ölveckému, takže do hry zasiahnu už všetci prítomní v dejisku ZOH.

Zo zostavy vypadne René Vydarený, takže sa bude hrať na 7 obrancov a 13 útočníkov, aj keď je pravdepodobné, že odštartuje línia 6-12. Náhradným brankárom zostáva Peter Budaj. Strelec zatiaľ jediného slovenského gólu Tomáš Tatar sa posunie do druhej formácie namiesto Branka Radivojeviča, čo by malo túto "lajnu" zmobilizovať v ofenzívnom prejave.

"Verím, že chyby dokážeme odstrániť, len si ich musíme pozrieť na videu a rozprávať sa o nich. Musíme aj zmeniť postavenie, jednoducho nemôžeme zdvojovať a dvaja vyštartovať po jednom hráčovi a nechať otvoreného druhého. Musíme na tom popracovať. Proti nám nastúpia ja takí hráči ako Anže Kopitar a Jan Muršak. Janko hrá v CSKA a Anže je jeden z najlepších v celej lige, takže ich treba poriadne pokryť. Proti Jankovi budem hrať prvýkrát, je to môj veľmi dobrý kamarát, ale nič mu nedarujem," zastrája sa na Slovincov Tatar.

Pravdepodobná zostava SR proti Slovinsku:

Halák - Chára, Starosta, Baranka, Meszároš, Sekera, Marinčin, (Jurčina) - Marián Hossa, Handzuš, Záborský - Tatar, Kopecký, Jurčo - Bartovič, Surový, Pánik - Radivojevič, Ölvecký, Marcel Hossa.