Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Hokej

Trénera Dukly Trenčín Dömeho sklamal výkon v Košiciach: Hrozný hokej

Na snímke uprostred Patrik Lamper, za ním Marek Slovák (obaja HC Košice) vľavo Petr Ulrych, vpravo Richard Jakubec (obaja HK Dukla Trenčín) v 6. kole hokejovej Tipos extraligy HC Košice - HK Dukla Trenčín 2. októbra 2022 v Košiciach. Foto: TASR - Milan Kapusta

Trenčania doplácajú aj na absenciu domáceho prostredia, keďže pre rekonštrukciu štadióna odohrajú úvodnú časť sezóny na klziskách súperov.

Trenčín 3. októbra (TASR) - Podľa trénera hokejistov HK Dukla Trenčín Róberta Dömeho si niektorí jeho zverenci musia vstúpiť do svedomia. Reagoval tým na prehru v nedeľňajšom zápase na ľade HC Košice 2:5, v ktorom jeho tím podal podľa neho asi najslabší výkon v tejto sezóne. Trenčania padli po vzájomnom zápase dvoch trápiacich sa tímov na posledné 12. miesto tabuľky.

"Vojaci" v piatkovom zápase zvíťazili v Poprade 4:3, ale v Košiciach výsledkom a ani výkonom nenadviazali na cenný trojbodový zisk. "Paradoxne si myslím, že keby sme v Košiciach hrali aspoň z polovice tak ako v Poprade, zvíťazili by sme. Z môjho pohľadu to bol obojstranne hrozný hokej. My sme sa zdolali sami, mali sme veľa vylúčených. Zápas ukázal, že obaja sa trápime. My však rozhodne nemôžeme mať toľko vylúčených," reagoval Döme na šesť menších trestov, ktoré vyústili do dvoch presilovkových gólov. "Vedeli sme, že Košice tiež potrebujú zvíťaziť, ale nezvládli sme to. Podali sme podpriemerný výkon, dnes sme hrali naozaj zle. Neviem, či sme sa uspokojili víťazstvom v Poprade, ale nezostáva nám nič iné, iba dvihnúť hlavy a bojovať ďalej," poznamenal útočník Dukly Viliam Čacho, ktorý strelil prvý gól svojho tímu a po zápase získal darčekový kôš pre najlepšieho hráča hostí v zápase. "Jeho obsah si rozdelíme v kabíne. Mám však z toho iba minimálnu radosť. Bol by som spokojnejší, keby sme zvíťazili," poznamenal Čacho, ktorý sa nedávno stal kapitánom tímu: "Dohodlo sa to v kabíne, sú to interné veci. Teraz mám "céčko" na drese ja, ale aj Tomáš Starosta či Peter Sojčík mi s tým pomáhajú. Ja som bol kapitán už aj počas minulej sezóny v Prešove, nie je to pre mňa nič nové."

Na snímke vpravo Ville Leskinen, vľavo Radoslav Tybor (obaja HC Košice) uprostred Phil Pietroniro (HK Dukla Trenčín) v 6. kole hokejovej Tipos extraligy HC Košice - HK Dukla Trenčín 2. októbra 2022 v Košiciach.
Foto: TASR– Milan Kapusta


Trenčania doplácajú aj na absenciu domáceho prostredia, keďže pre rekonštrukciu štadióna odohrajú úvodnú časť sezóny na klziskách súperov. Tréner Döme sa však na to nevyhováral a rovnako tak ani na absenciu viacerých hráčov zostavy. "Poprad má podľa mňa momentálne lepšie mužstvo než Košice. Keď sme my dokázali v Poprade hrať tak, ako sme tam hrali, tak by sme mali uspieť aj v Košiciach. Poprad sme vtedy do ničoho nepustili a zvíťazili sme, no nedokázali sme to zopakovať. Je to aj naša chyba. Musíme sa spamätať. Niektorí si musia vstúpiť do svedomia, lebo to, čo predvádzajú, je extrém," konštatoval kormidelník Dukly.

Na snímke hlavný tréner HC Košice Dan Ceman v 6. kole hokejovej Tipos extraligy HC Košice - HK Dukla Trenčín 2. októbra 2022 v Košiciach.
Foto: TASR - Milan Kapusta


Kapitán Košíc Michal Chovan verí, že ich vytúžený trojbodový zisk nakopne do ďalších zápasov. "Toto víťazstvo sme veľmi potrebovali," poznamenal. Košičania mali za sebou štyri prehry a pred duelom s Trenčínom boli na poslednom mieste tabuľky. "Celý deň, aj deň predtým, sme si hovorili, že tento zápas potrebujeme vyhrať. Zvládli sme to a verím, že to bude odrazový mostík do ďalších zápasov a že čoskoro budeme tam, kde patríme," povedal Chovan, ktorý sa na víťazstve podieľal bilanciou 1+1.

Zároveň si spoločne s predsezónnymi akvizíciami Patrickom Watlingom, Jordonom Southornom a Jensom Olssonom otvoril gólový účet v sezóne. Košičania potrebovali na 5 gólov 28 striel a ich strelecká úspešnosť bola výrazne vyššia než v predošlých zápasoch. "Vravel som, že potrebujeme dať zlepené góly. Aj predtým sme mali veľa striel, ale nedávali sme z toho góly. Dnes nám išli aj presilovky," tešilo kapitána "oceliarov."

Na snímke uprostred Joona Jääskeläinen z Košíc sa teší z gólu na 1:0 v 6. kole hokejovej Tipos extraligy HC Košice - HK Dukla Trenčín 2. októbra 2022 v Košiciach.
Foto: TASR - Milan Kapusta


Po trojzápasovej absencii sa do zostavy košického tímu vrátil útočník Marek Slovák. K víťazstvu prispel asistenciou, viac ho však tešilo víťazstvo. "Dnes to bolo dobré, hoci sme si zápas zdramatizovali. Od druhej tretiny sme boli lepšie mužstvo. Presvedčili sme sa, že môžete mať aj 40 striel, ale dôležité je, aby boli nebezpečné a aby stále stál niekto pred brankárom," pripomenul Slovák, ktorý už myslel aj na nasledujúce zápasy, ktoré Košičania odohrajú v piatok v Liptovskom Mikuláši a v nedeľu v Nových Zámkoch. "Verím, že v tých zápasoch už budeme hrať taký hokej, aký chceme."