Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Hokej

Trénera Nazarova budú pre výbušné správanie vypočúvať prokuratúra

Ilustračné foto. Foto: TASR/Pavel Neubauer

Kontroverzného hokejového trénera Andreja Nazarova čaká vypočúvanie na prokuratúre. Hlavný kormidelník Astany, ktorý už v prebiehajúcej sezóne niekoľkokrát pykal za svoje výbušné správanie.

Astana 14. januára (TASR) - Kontroverzného hokejového trénera Andreja Nazarova čaká vypočúvanie na prokuratúre. Hlavný kormidelník Barysu Astana v KHL, ktorý už v prebiehajúcej sezóne niekoľkokrát pykal za svoje výbušné správanie, podľa agentúry TASS vulgárne urazil ruského novinára.

Všetko sa odohralo ešte 24. novembra v zápase medzi Astanou a AK Bars Kazaň. Nazarov počas neho vhodil na ľadovú plochu fľašku a následne hrubo vynadal súperovmu hráčovi Alexandrovi Svitovovi aj hlavnému rozhodcovi. Po zápase odmietol odpovedať ruskému novinárovi Ajratovi Šamilovovi na otázku a následne ho "pokropil" spŕškou vulgárnych slov. Disciplinárna komisia KHL mu vtedy udelila stop na štyri zápasy a pokutu 100.000 rubľov. "Na verejnosti použil obscénny jazyk, urazil dopisovateľa. Ten požiadal o ospravedlnenie zo strany trénera. Následne predložil prípad prokuratúre," cituje TASS z vyhlásenia DK KHL.

Nazarov sa "vyfarbil" aj nedávno, keď 10. januára počas duelu Barysu s Avtomobilistom Jekaterinburg nedovolil hráčovi svojho mužstva televízny rozhovor počas prestávky. Neskôr uviedol, že ho potreboval na tímovom stretnutí v šatni. Kontroverzne sa prezentoval aj v septembri, vedenie súťaže ho vtedy pre agresiu a obscénne gestá voči rozhodcom v dueli proti Vladivostoku potrestalo šesťzápasovým dištancom.