Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 7. máj 2024Meniny má Monika
< sekcia Hokej

V stredu sa pripojila trojica hráčov, proti Nemcom v bránke Lašák

Tréning slovenskej hokejovej reprezentácie pred turnajom Slovakia Cup 2015 (5.- 7. februára) na zimnom štadióne v Banskej Bystrici 3. februára 2015. Na snímke brankár Ján Lašák. Foto: TASR/Branislav Račko

K slovenskej hokejovej reprezentácii sa na stredajšom večernom tréningu v Banskej Bystrici pripojila trojica hráčov - Marcel Haščák, Michel Miklík a Christián Jaroš.

Banská Bystrica 5. februára (TASR) - K slovenskej hokejovej reprezentácii sa na stredajšom večernom tréningu v Banskej Bystrici pripojila trojica hráčov - Marcel Haščák, Michel Miklík a Christián Jaroš. Tréner Vladimír Vůjtek zároveň prezradil, že do bránky na prvý zápas Slovakia cupu proti Nemecku sa postaví Ján Lašák.

Najmladší člen výberu Jaroš doniesol do tímu viac pozitívnej energie, len deň pred svojím príchodom totiž so spoluhráčmi z Luley triumfovali v Lige majstrov. "Trofej bola poriadne veľká a aj ťažká. Podarilo sa mi ju zdvihnúť aj nad hlavu," cituje web SZĽH 19-ročného beka. Napriek tomu, že v noci z utorka na stredu, keďže cestoval už skoro ráno, neprespal ani minútu, na ľade trénoval s veľkou vervou. "Som mladý a pozvánka do reprezentácie ma nesmierne potešila. Na únavu sa nepozerá. Teším sa na túto skutočnosť. Je to pre mňa niečo nové a úžasné," dodal Jaroš.

Dvojica Marcel Haščák – Michel Miklík počkala na svojich spoluhráčov v kabíne banskobystrického štadióna už od tretej popoludnia. Hráči Chabarovska mali za sebou dlhú a náročnú cestu, na každý reprezentačný zraz preletia tisícky kilometrov. "Do Moskvy to máme osem hodín, tam štyri hodiny čakáme na prestup a ďalšie tri hodiny do Viedne. Je toho dosť. Všetko ale vyprchá, keďže prichádzame do partie, ktorá je výborná. Mať na sebe reprezentačný dres je niečo špeciálne a to nás veľmi posilňuje," jednohlasne sa zhodli útočníci.

Úsmev mal po tréningu na perách aj tréner Vladimír Vůjtek. "Bolo nás sedemnásť a mali sme kompletné tri útoky, takže sme si mohli nacvičiť aj nejaké herné situácie. Až štvrtkový tréning ráno bude ostrý, ale už máme jasno, že v bránke nastúpi Ján Lašák," prezradil Vůjtek. Pred tréningom mali možnosť tréneri a vedenie reprezentácie hovoriť aj s Michalom Handzušom o jeho budúcnosti. "Pýtali sme sa na jeho pocity a ďalšie smerovanie. Je v hernom rytme a nič sme nenáhlili. Určite si ešte o nejaký čas sadneme a podrobne celú situáciu rozoberieme," skonštatoval 67-ročný tréner pre hockeyslovakia.sk.

Slovenských reprezentantov môže navyše tešiť aj fakt, že hľadisko v banskobystrickej aréne bude proti Nemcom, ktorí pricestovali pod Urpínom s omladeným kádrom, vypredané.


Program Slovakia Cupu
štvrtok 5. februára: Slovensko – Nemecko 17.00
piatok 6. februára: Švajčiarsko – Nemecko 17.00
sobota 7. februára: Slovensko – Švajčiarsko 17.00