Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Hokej

VIDEO: Tampa Bay je krôčik od finále, shutout Bishopa

Na snímke obranca NY Rangers Dan Boyle (vľavo) a pravé krídlo Tampy Bay Ryan Callahan v tretej tretine piateho zápasu Východnej konferencie semifinále play off NHL v nedeľu 24. mája 2015 v New Yorku. Foto: TASR/AP/Kathy Willens

Šiesty duel série je na programe v noci na stredu.

New York 25. mája (TASR) - Hokejisti Tampy Bay zvíťazili v noci na pondelok v piatom zápase finále Východnej konferencie na ľade New Yorku Rangers 2:0 a v sérii vedú 3:2.

Hrdinom bol brankár "bleskov" Ben Bishop, ktorý zlikvidoval všetkých 26 striel súperových hráčov, vďaka čomu je Tampa Bay jedno víťazstvo od postupu do finálových bojov o Stanleyho pohár. Šiesty duel série je na programe v noci na stredu v Tampe.



Zdroj: nhl.com


Hráči Lightning rozhodli o svojom triumfe v prostrednom dejstve. Najprv sa v 34. minúte po rýchlom útočnom výpade presadil fínsky útočník Valtteri Filppula presnou strelou nad vyrážačku Henrika Lundqvista. O päť minút neskôr predviedli v presilovke peknú kombinačnú akciu Ondřej Palát s Nikitom Kučerovom a zakončujúcim kapitánom hostí Stevenom Stamkosom, ktorý skóroval do odkrytej bránky. Stamkos, ktorý asistoval aj pri prvom góle hostí, dal gól v štvrtom zápase v rade a šiesty v uplynulých siedmich stretnutiach. Celkovo má v tohtoročných vyraďovacích bojoch na konte sedem presných zásahov, pritom v sérii 1. kola s Detroitom vyšiel naprázdno. "Narozdiel od prvých ôsmich zápasov play off si teraz oveľa viac verím. To je bez debaty," uviedol pre zámorské médiá kanonier "bleskov".

Rangers, ktorí v uplynulých dvoch dueloch zakaždým vsietili päť gólov, boli tentoraz v ofenzíve bezzubí. Nepomohli im ani presilovky, keď nevyužili ani jednu zo štyroch početných výhod. "Vďaka presilovým hrám sme získavali v minulých zápasoch prevahu, ale teraz sme v nich boli veľmi pomalí. Nedokázali sme si vytvoriť veľa šancí," konštatoval trenér Newyorčanov Alain Vigneault.

Brankár Tampy Ben Bishop si tak druhýkrát v tohtoročnej play off udržal čisté konto. Pred stretnutím sa pritom necítil optimálne, na predzápasovej rozcvičke ho totiž bolestivo zasiahol prudkou strelou spoluhráč Nikita Nesterov. "Nebolo to nič príjemné, pred duelom som aj kvôli tomu nemal príliš dobrý pocit. Ale nakoniec to dopadlo skvele. Bol to náš najťažší zápas v play off," vyslovil sa Bishop. Amerického brankára pochválil aj jeho tréner Jon Cooper. "Pôsobil sebavedomo. Aj v predošlých kolách som si všimol, že ako speje séria ku koncu, jeho výkony rastú. Nedáva súperovi šance k dorážkam, sebavedomo rozohráva puky, človek vie, že sa na neho môže spoľahnúť. Iba potvrdzuje, že je špičkovým brankárom," povedal kouč Tampy na adresu Bishopa.

Tím z Floridy sa môže prebojovať do veľkého finále prvýkrát od roku 2004, keď najcennejšiu hokejovú trofej vyhral.

Semifinále play off NHL - piaty zápas finále Východnej konferencie:
NEW YORK RANGERS - TAMPA BAY 0:2 (0:0, 0:2, 0:0)

Góly: 34. Filppula (Stamkos, Stralman), 39. Stamkos (Palát, Kučerov). Brankári: Lundqvist - Bishop, strely na bránku: 26:22, 18.006 divákov.
/stav série: 2:3/