Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Hokej

Viedenský sa dohodol na ročnej zmluve s fínskym HPK Hämeenlinna

Na snímke Marek Viedenský Foto: TASR/Pavel Neubauer

Dvadsaťtriročný center podpísal so štvrťfinalistom uplynulej sezóny ročný kontrakt.

Helsinki 16. júna (TASR) - Slovenský hokejový útočník Marek Viedenský sa dohodol na spolupráci s fínskym klubom HPK Hämeenlinna. Spolu s ním prišiel v pondelok do tímu aj fínsky veterán Eero Somervuori.

Dvadsaťtriročný center podpísal so štvrťfinalistom uplynulej sezóny ročný kontrakt. "Marek Viedenský prinesie potrebnú silu a tvrdosť na pozíciu stredného útočníka. Zvlášť, keď Ville Viitaluoma odišiel do Örebra. Viedenský je urastený center, ktorý dokázal na MS v Minsku, že môže hrať aj na medzinárodnej úrovni," povedal pre oficiálnu klubovú stránku prezident Risto Korpela.

Viedenský strávil posledný ročník v nižšej zámorskej AHL, kde v drese Worcester Sharks odohral 54 duelov a nazbieral 23 bodov (6+17). V máji sa premiérovo predstavil aj v reprezentačnom A-tíme a zahral si na majstrovstvách sveta. V Minsku nastúpil na sedem duelov, v ktorých zaznamenal tri góly a jednu asistenciu.

Viedenský odštartoval kariéru v MHC Prievidza, odkiaľ neskôr putoval do Dukly Trenčín, no v rodnej krajine si vyskúšal len juniorské súťaže. V roku 2009 ho draftovalo v 7. kole z celkovo 189. miesta San Jose Sharks. Prvé tri sezóny v zámorí strávil vo WHL a v 207 stretnutiach zaznamenal 205 bodov (82+123). V nasledujúcich troch ročníkoch v AHL nazbieral 40 bodov v 120 zápasoch.

Tridsaťpäťročný Somervuori prišiel z konkurenčného IFK Helsinki. Naopak, z tímu odišiel do švédskeho Örebro center Ville Viitaluoma.