Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Hokej

Vůjtek spokojný s výsledkom aj hrou, potešili ho nováčikovia a obrana

Na snímke tréner slovenskej hokejovej reprezentácie Vladimír Vůjtek v hokejovom zápase na Nemeckom pohári medzi Slovenskom a Kanadou 7. novembra 2014 v Mníchove. Foto: TASR/Martin Baumann

Proti Kanade sa predstavilo v drese Slovenska šesť debutantov.

Mníchov 7. novembra (TASR) - Tréner slovenských hokejistov Vladimír Vůjtek bol spokojný so vstupom do účinkovania na Nemeckom pohári. Najviac ho potešili výkony nováčikov a taktiež fakt, že sa nenaplnili obavy zo slabšej defenzívy, ktorá mala byť najrizikovejším článkom mužstva.

Slováci odohrali dobrý a bojovný zápas. Dokázali premeniť svoje šance, naopak, súpera do čistých príliš nepúšťali a v záverečnej tretine na Branislav Konrád, ktorý párkrát svojich spoluhráčov podržal. "Som spokojný s výsledkom, ale aj s našou hrou. Aj keď bola nevyrovnaná a nie všetci hráči žiarili, no všetci bojovali a prejavilo sa to na výsledku. Vynikajúci bol brankár Konrád a výborne zahrala aj obrana. Mysleli sme si, že práve tam bude najviac problémov, hráči nie sú medzinárodne ostrieľaní, no zhostili sa toho výborne. Aj tie protiútoky, ktoré sme mali, sme viedli veľmi dobre. Chvíľu bola lepšia Kanada, chvíľu my. Mali sme momenty, keď sme ich zavreli v tretine, predviedli sme dobré kombinácie a dali sme pekné góly," zhodnotil duel hlavný tréner.

Šesť debutantov

V piatok sa v slovenskom drese postavilo na ľad až šesť debutantov, štyria z toho v obrane. Nedostatok skúseností z medzinárodných zápasov však na ľade kompenzovali nasadením a bojovnosťou. "Myslím si, že sa všetci snažili a splnili naše očakávania. Posledné dva mesiace som obchádzal štadióny a každý týždeň som videl tri zápasy. Objavili sme Ráca, objavili sme niektorých ďalších hráčov a myslím si, že dnes zahrali veľmi dobre," povedal Vůjtek.

Zahrajú si aj Bortňák a Vandas

Slovenskí reprezentanti sa po víťazstve 4:1 dobre naladili na sobotňajšie stretnutie proti nemeckým hokejistom. Vůjtek čaká rovnaký súboj ako proti Kanade, no zo strany domácich menej technický: "Ale rozhodne dôraznejší. Od začiatku to bude vyrovnaný boj. Do bránky sa postaví Čiliak, na tom sa nemení nič. Sme v stave skúšania hráčov a aj Mareka musíme vidieť v ťažkom zápase. Budú hrať aj Dalibor Bortňák a Michael Vandas, ale zatiaľ neviem povedať namiesto koho," dodal tréner.