Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Hokej

Vůjtekovi sa hlásil nedoliečený Réway, prekvapujúco prišiel aj Laco

Na snímke kapitán "bronzového" výberu slovenskej hokejovej reprezentácie do 20 rokov Martin Réway vystupuje s trofejou z autobusu po príchode z letiska 7. januára 2015 v Bratislave. Slovenskí hokejoví reprezentanti si vybojovali bronzové medaily na majstrovstvách sveta do 20 rokov v Kanade. V noci na utorok 6. januára 2015 zdolali v súboji o tretie miesto favorizovaných Švédov 4:2. Foto: TASR/AP

Slovenská hokejová reprezentácia sa v pondelok pred ďalším blokom záverečnej prípravy na MS stretla v Starom Smokovci aj s útočníkom Martinom Réwayom.

Starý Smokovec 13. apríla (TASR) - Slovenská hokejová reprezentácia sa v pondelok pred ďalším blokom záverečnej prípravy na MS stretla v Starom Smokovci aj s útočníkom Martinom Réwayom. Trénerovi národného tímu Vladimírovi Vůjtekovi sa tiež hlásili kluboví spoluhráči mladíka zo Sparty Praha, obrancovia Marek Ďaloga a Juraj Mikuš.

Pravda, kapitán úspešného národného tímu SR20 sa do tréningového procesu nezapojil a do dvojzápasu proti Bielorusku pravdepodobne nezasiahne. "Je to lepšie ako pred týždňom a mal som problémy s chôdzou. Trápil ma bedrový kĺb a mal som na ňom zapálený sval. Vyzerá, že sa to zlepšuje a malo by to byť v poriadku o sedem až desať dní. Ak sa mi stav zlepší, tak by som si rád zahral," povedal po príchode na zraz Réway.

Na pondelňajší zraz mal prísť aj brankár Komety Brno Marek Čiliak. Pre rodinné záležitosti sa tak ale nestalo. K tímu sa vrátil Branislav Konrád. "V hokeji sa to stáva, že niekto nepríde na zraz, niečo sa stane. Určite som prišiel veľmi rád a bol som trošku prekvapený po telefonáte pána Sýkoru. Volal mi včera, bol som tu štyri týždne a nemal som dôvod neprísť. Určite sa mi zvýšili šance dostať sa na MS ako brankárska trojka," uviedol Konrád. Chorého Jána Laca nahradil Denis Godla, ale na prekvapenie všetkých sa Laco objavil na zraze. "Došiel som na zraz, cítim sa lepšie. Uvidíme ako to bude, ale prvé dni ešte asi na ľad nepôjdem, preto to nebolo oficiálne. Mal som chytené hrdlo a pociťoval som slabosť, z najhoršieho som vonku a čakal som na výsledky, aby som nenakazil pol mužstva," prezradil Laco.

Okrem dua Marián Gáborík - Zdeno Chára je v hre aj príchod Marka Daňa. Pre útočníka Columbusu sa sezóna rovnako skončila, čakať však musí ešte na situáciu farmárskeho Springfieldu Falcons v AHL. Ak by sa tímu podarilo postúpiť do play off, vzhľadom na dvojcestný kontrakt by musel hrať na farme. Zo zámoria sú pre potreby reprezentácie zatiaľ k dispozícii obranca Andrej Meszároš z Buffala a útočníci Richard Pánik z Toronta a Tomáš Kopecký z Floridy. Podľa prvotných informácií sa všetci traja mali k tímu pripojiť na bratislavskom zraze v utorok 21. apríla. "Veríme, že sa v priebehu tohto týždňa pridajú k mužstvu niektorí hráči z NHL i keď nenastúpia na zápas. K tímu sa pridá už aj Tomáš Surový z Banskej Bystrice. Aj keby nešiel do stretnutia, tak tu už hráči bude s ostatnými hráčmi a my budeme vedieť, koho definitívne uvoľníme z kádra. O Gáboríkovi a Chárovi a o ich situácii zatiaľ nie som kompetentný hovoriť," konštatoval Vůjtek.

Slováci otvorili zápasovú časť prípravy dvoma duelmi so Švédmi. Najprv v Trenčíne prehrali so severanmi gólom 13 sekúnd pred koncom 3:4 a potom v odvete v Bratislave otočili skóre a zvíťazili 3:1. Minulý týždeň ich preveril súper z Česka, tradičnému rivalovi podľahli v dvoch stretnutiach v Jihlave, najprv vo štvrtok 2:3 až po samostatných nájazdoch a o deň neskôr 1:3. Proti Bielorusku odohrajú takisto dva zápasy v rámci série Euro Hockey Challenge v Košiciach a v Poprade, najprv vo štvrtok 16. apríla v Steel aréne o 17.00 h a potom v sobotu o 18.00 na popradskom štadióne.

Po zápasoch s Bieloruskom čakajú Slovákov do štartu svetového šampionátu v Ostrave a Prahe (1.-17. mája) ešte dva súboje. V rámci EHCH sa predstavia v Rige, kde dvojzápasom proti domácemu Lotyšsku zavŕšia prípravu.


Káder SR pred prípravnými zápasmi s Bieloruskom (16. a 18. apríla v Košiciach a v Poprade):

brankári: Július Hudáček (Örebro/Švéd.), Branislav Konrád (Dukla Trenčín), Denis Godla (Slovan Bratislava/KHL), /Ján Laco (Barys Astana, Kaz./KHL)/

obrancovia:
Ivan Baranka, Michal Sersen (obaja Slovan Bratislava/KHL), Peter Čerešňák (HC Vítkovice/ČR), Milan Jurčina (Dinamo Riga, Lot./KHL), Peter Podhradský (Lada Togliatti, Rus./KHL), Ivan Švarný (Dinamo Minsk, Biel./KHL), Dominik Graňák (Fribourg Gottéron, Švaj.), Christián Jaroš (Lulea/Švéd.), Marek Ďaloga, Juraj Mikuš (obaja Sparta Praha/ČR)

útočníci: Milan Bartovič, Libor Hudáček, Ladislav Nagy, Andrej Šťastný (všetci Slovan Bratislava/KHL), Mário Bližňák (Slovan Bratislava/KHL), HC Plzeň/ČR), Ján Sýkora (HC Plzeň/ČR), Marcel Haščák, Michel Miklík (obaja Amur Chabarovsk, Rus./KHL), Michael Vandas (HC Vítkovice/ČR), Marek Viedenský (HPK Hämmeenlinna/Fín.), Rastislav Dej (HK Hradec Králové/ČR), Tomáš Marcinko, Radoslav Tybor (obaja HC ČSOB Pardubice, ČR), Peter Cehlárik (Lulea/Švéd.), Patrik Lušňák (Junosť Minsk/Biel.), /Martin Réway (Sparta Praha/ČR)/




Zostávajúci program SR počas záverečnej prípravy na MS (zápasy Euro Hockey Challenge):

16. apríla: SR - Bielorusko (Košice)

18. apríla: SR – Bielorusko (Poprad)

24. apríla: Lotyšsko – SR (Riga)

25. apríla: Lotyšsko – SR (Riga)

1.-17. mája: MS 2015 (Praha, Ostrava, ČR)