Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Hokej

Vo veku 89 rokov zomrel český hokejista a futbalista Jiří Feureisl

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Jeho úmrtím prichádza náš klub o osobnosť, uviedol HC Energie Karlove Vary.

Karlove Vary 13. mája (TASR) - Bývalý československý futbalový reprezentant i hokejista Jiří Feureisl zomrel v stredu vo veku 89 rokov.

O jeho úmrtí informoval na svojom webe hokejový klub z Karlových Varov, za ktorý hrával popri futbalovej kariére. "V posledných rokoch trápili Jiřího veľké zdravotné problémy, ktoré mu znemožnili dochádzať na zápasy svojich milovaných športov, ktorými boli karlovarský ľadový hokej a futbal. Jeho úmrtím prichádza náš klub o osobnosť, ktorá výrazným spôsobom zviditeľnila Karlove Vary na športovej mape vtedajšieho Československa päťdesiatych rokov. HC Energie Karlove Vary touto cestou vyjadruje hlbokú sústrasť celej rodine," píše sa na internetovej stránke klubu.

Feureisl sa presadil do futbalovej reprezentácie napriek tomu, že hral len druhú ligu. Svojimi výkonmi však presvedčil trénerov a dostal sa aj na MS 1958 vo Švédsku a skóroval pri vysokom víťazstve nad Argentínou 6:1. Celkovo odohral v národnom drese 11 duelov a strelil sedem gólov. Po MS vo Švédsku už ďalšie štarty nepridal, keďže odmietol ponuky pražských klubov a ďalších záujemcov a zostal vo Varoch. Za tamojší hokejový klub odohral 20 sezón v najvyššej súťaži aj druhej lige a podľa webu Energie mohol streliť vyše 400 gólov.