Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 23. apríl 2024Meniny má Vojtech
< sekcia Hokej

Hráči spievali Vůjtekovi Živió, ďalšiu rundu platím ja, zažartoval

Na snímke tréner slovenskej reprezentácie Vladimír Vůjtek počas tlačovej konferencie po zápase Slovensko - Taliansko na hokejových majstrovstvách sveta 17. mája 2014 v hale Arena Čižovka v Minsku. Slovensko zvíťazilo nad Talianskom 4:1. Foto: TASR/Pavel Neubauer

Bolo to milé. Nestačil som sledovať, kto najlepšie spieval, usmieval sa tréner slovenskej reprezentácie.

Minsk 17. mája (TASR) - Slovenskí hokejisti dali svojmu trénerovi Vladimírovi Vůjtekovi pekný darček k 67. narodeninám. V sobotňajšom dôležitom dueli na šampionáte v Minsku bez väčších problémov zdolali Taliansko 4:1, čím definitívne potvrdili svoju príslušnosť v elitnej kategórii MS aj pre budúci rok. Navyše mužstvu stále bliká nádej na účasť vo štvrťfinále, i keď postup už nemá vo svojich rukách.

Vůjtek ocenil po stretnutí najmä zodpovedný prístup hráčov. "Uvedomovali si, o čo ide, že hráme o česť slovenského hokeja. Pristúpili sme k zápasu veľmi zodpovedne. Vstúpili sme doň s veľkou chuťou, v prvej tretine sme súpera poriadne k ničomu nepustili. Mali sme obrovský tlak, ale stál proti nám skvelý taliansky brankár Bellissimo, ktorý nám nedovolil streliť viac ako gól," hodnotil zápas český kouč.

"V ďalšom priebehu sme začali byť trochu nervózni, predsa len išlo o veľa. V hre sa vyskytli nejaké chybičky, ale aj vďaka parádnym zákrokom Jána Laca sme to nakoniec veľmi dobre zvládli. Ďakujeme chalanom, že mi v tento sviatočný deň dali taký pekný darček k narodeninám," povedal oslávenec.

Po zápase mu hráči zaspievali zborové "Živió". "Bolo to milé. Nestačil som sledovať, kto najlepšie spieval," usmieval sa Vůjtek a položartom dodal, že najbližšiu rundu platí on. Nálada v kabíne sa po víťazstve zlepšila, opadol stres. V slávnostný deň možno tréner dovolí zverencom aj nejaké to pivo navyše. "Ja hráčov nestrážim. Oni sa strážia sami. Sú to predsa rozumní ľudia a profesionáli," povedal.

Slováci pred posledným skupinovým duelom majú na konte sedem bodov a v tabuľke A-skupiny im patrí 6. priečka. Stále tak bojujú o postup do štvrťfinále, i keď potrebujú už pomoc od súperov. "Prekvapení sa na turnaji zrodilo už veľa a možno sa ešte nejaké vyskytne, ktoré nám pomôže. Vlani sme postúpili do štvrťfinále s desiatimi bodmi, teraz by sme ich mohli dosiahnuť opäť. Samozrejme, postup nezaručujú, ale pri určitej skladbe by nám to mohlo vyjsť," verí Vůjtek.