Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Hokej

Vůjtek so Sýkorom ponúkli zväzu svoje rezignácie, ten ich neprijal

Z brífingu po zasadnutí Výkonného výboru Slovenského zväzu ľadového hokeja (SZĽH). Na snímke vľavo prezident SZĽH Igor Nemeček a tréner slovenskej hokejovej reprezentácie Vladimír Vůjtek. Foto: FOTO TASR - Martin Turanovič

Hlavný tréner slovenskej hokejovej reprezentácie Vladimír Vůjtek ako i generálny manažér tímu Otto Sýkora zostávajú vo svojich funkciách až do konca majstrovstiev sveta 2014 v Minsku.

Bratislava 26. februára (TASR) - Hlavný tréner slovenskej hokejovej reprezentácie Vladimír Vůjtek ako i generálny manažér tímu Otto Sýkora zostávajú vo svojich funkciách až do konca majstrovstiev sveta 2014 v Minsku. Obaja po neúspechu na zimných olympijských hrách v Soči ponúkli svoje rezignácie, Výkonný výbor Slovenského zväzu ľadového hokeja (SZĽH) ich ale neprijal. Podporili ich v liste i hráči z NHL.

Vůjtek so Sýkorom v stredu predostreli členom VV SZĽH analýzu vystúpenia na ZOH v Soči. "Jednoznačne sme sa zhodli, že nie sme spokojní s výsledkami ani hrou. Išli sme na turnaj s inými cieľmi. Tím bol vyskladaný dobre, mal podporu členov VV SZĽH, ale hráči naozaj nesplnili očakávania," informoval na stredajšej tlačovej konferencii po zasadnutí výkonného výboru prezident SZĽH Igor Nemeček.



"Hlavný tréner spolu s generálnym manažérom pred členmi VV zhodnotili vystúpenie zápas po zápase, pán Sýkora informoval aj o veciach, ktoré súviseli s komunikáciou s hráčmi. Obaja ponúkli svoju funkciu, s tým, že by okamžite skončili svoje pôsobenie pri reprezentácii. VV SZĽH sa po diskusii jednomyseľne rozhodol ich rezignácie neprijať a obaja tak budú pokračovať až do 31. mája 2014. Teraz je ich úlohou pripraviť mužstvo na svetový šampionát," doplnil Nemeček.

Vůjtek so Sýkorom majú aj podporu slovenských hokejistov z NHL. Členovia VV SZĽH dostali v utorok list od desiatich hráčov pôsobiacich v zámorskej profilige, v ktorom sa hráči jednoznačne vyslovili za zotrvanie trénera a generálneho manažéra pri reprezentácii. "List podpísali všetci hráči NHL, ktorí sa predstavili na olympiáde, okrem tých mladších Richarda Pánika, Tomáša Jurča a Martina Marinčina. K iniciatíve sa pripojil aj Marián Gáborík, ktorý v Soči nehral pre zranenie. Išlo o apel na členov výkonného výboru, aby neprijali rezignáciu trénera a generálneho manažéra a mohli tak pokračovať v načatej práci až do MS," prezradil Nemeček.





Zmluva Vůjteka so SZĽH vyprší po svetovom šampionáte 2014 a ako tréner prezradil, vždy bolo jeho úmyslom ju dodržať. "Po zimnej olympiáde však nastali okolnosti, ktoré ma donútili k tomu, aby som dal funkciu k dispozícii. Išlo najmä o negatívne články o kauze Chára-Šatan. Nechcel som byť tým, ktorý bude príbeh ďalej živiť. Celá kauza poškodila najmä slovenský hokej. Od začiatku bolo jasné, kde je problém - v nedostatku komunikácie medzi nimi dvoma, fakt, že sa spolu nerozprávali," povedal Vůjtek, ktorého teší podpora od VV SZĽH ako i od samotných hráčov z NHL. "Ja som s nimi nikdy nemal problém, odohrali sme spolu dve dobré majstrovstvá sveta. Teraz dúfam, že celá situácia sa upokojí a my tréneri a realizačný tím budeme mať pokoj v ďalšej práci. Najmä s vyhliadkou pred blížiacim sa svetovým šampionátom."



Generálny manažér národného tímu a generálny sekretár SZĽH Sýkora sa na stredajšiu tlačovú konferenciu po zasadnutí VV nedostavil zo zdravotných dôvodov, v dôsledku pracovného preťaženia má problémy so srdcom.

Slovenskí hokejisti na turnaji v Soči obsadili predposledné 11. miesto, keď nezvíťazili ani raz a v štyroch zápasoch uhrali iba bod za prehru 0:1 po nájazdoch s domácim Ruskom v základnej A-skupine.