Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Hokej

Výkonný výbor SZĽH rokoval o rozpočte i novej štruktúre

Na archívnej snímke člen Výkonného výboru SZĽH a viceprezident SOŠV pre infraštruktúru a investície Martin Kohút. Foto: TASR/Pavel Neubauer

Na svojom štvrtkovom zasadnutí taktiež vybral zástupcu vo fonde SOŠV na podporu infraštruktúry a športu.

Bratislava 22. októbra (TASR) - Výkonný výbor Slovenského zväzu ľadového hokeja (VV SZĽH) na svojom štvrtkovom zasadnutí vybral zástupcu vo fonde SOŠV na podporu infraštruktúry a športu, zaoberal sa rozpočtom na rok 2020, komplikovanou situáciu v HC Nové Zámky či zmenou organizačnej štruktúry SZĽH.

Zástupcom hokejových zväzov vo fonde Slovenského olympijského a športového výboru (SOŠV) na podporu infraštruktúry a športu sa stal Martin Kohút. Bývalého prezidenta SZĽH, dnes člena Výkonného výboru SZĽH a viceprezidenta SOŠV pre infraštruktúru a investície odsúhlasili na túto pozíciu členovia výkonného výboru. "Som rád, že som dostal dôveru. Tento fond bol schválený zákonom v Národnej rade SR a ja verím, že prispeje k tomu, aby do slovenského športu išlo v budúcnosti viac financií, aby sme podporili zaujímavé projekty a zlepšili športové podmienky na Slovensku," povedal na oficiálnom webe SZĽH Martin Kohút.

Výkonný výbor SZĽH si pozrel prvý pracovný návrh rozpočtu na rok 2020. Oboznámil ho ekonomický riaditeľ SZĽH Vladimír Baluška: "Stále je mnoho vecí rozpracovaných. Nie je ešte podpísaná zmluva s ministerstvom školstva, takže toto bola len prvá verzia rozpočtu. Teraz si stanovíme silné priority, menej dôležité aktivity, budeme riešiť oblasti príjmov a oblasti výdavkov a postupne pripravíme návrh rozpočtu," povedal po zasadnutí výkonného výboru Vladimír Baluška.

Zmenu organizačnej štruktúry športového oddelenia SZĽH predostrel výkonnému výboru generálny sekretár SZĽH Miroslav Valíček. Po novom bude zahŕňať päť oddelení – oddelenie riadenia súťaží, oddelenie rozvoja hráčov a metodiky, oddelenie rozvoja klubov a regiónov, oddelenie vzdelávania a reprezentačné oddelenie. Jednotliví zástupcovia týchto oblastí a traja ľudia z komisie mládeže vytvoria Radu športového rozvoja, ktorá sa svojou činnosťou bude zodpovedať Výkonnému výboru SZĽH. Úlohy rady sú koordinovať oddelenia a komisie SZĽH podieľajúcej sa na športovej činnosti, posudzovať návrhy na aktivity a zmeny prichádzajúce z týchto komisií a oddelení a podobne. Oddelenie rozvoja hráčov a metodiky povedie skúsený tréner a metodik Ján Filc.

Výkonný výbor schválil nového predsedu Komisie mládeže SZĽH, ktorým sa stal Ján Jaško. Podpredsedom zostáva riaditeľ súťažného oddelenia SZĽH Igor Guryča, za členov komisie VV potvrdil Milana Nováka, Tomáša Chrenka, Jána Šimka a Jozefa Škraka a ako noví členovia pribudnú Martin Štrbák, Ivan Feneš a Žigmund Pálffy.

Výkonný výbor prerokoval aj splnené podmienky devätnástich kandidátov na výstavbu multifunkčných športových plôch využiteľných pre zimné športy. Zároveň však poveril projektové a rozvojové oddelenie SZĽH, aby s týmito kandidátmi ďalej komunikovali o podmienkach výstavby a splnení ďalších požiadaviek.

Výkonný výbor sa oboznámil so situáciou v Nových Zámkoch. Novými informáciami v tejto veci však nedisponuje. Teraz musí počkať, kým súd preverí skutočnosti. VV SZĽH tiež schválil systém prerozdelenia finančnej podpory pre kluby druhej hokejovej ligy, určil dátum konania Kongresu SZĽH, ktorý bude 5. decembra 2019 v Hoteli Kaskady v Banskej Bystrici, aj dátum konania dohodovacieho konania pred kongresom (19. novembra 2019 v Bratislave).