Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Hokej

Výstavba tréningovej hokejovej haly pokračuje podľa plánu

Ján Laco Foto: TASR

Hala v Liptovskom Mikuláši nesie meno reprezentačného brankára Jána Laca.

Liptovský Mikuláš 20. marca (TASR) – Výstavba tréningovej haly, ktorá nesie meno reprezentačného brankára Jána Laca, v areáli hokejového štadióna v Liptovskom Mikuláši napreduje podľa stanoveného harmonogramu. Po osadení oceľovej nosnej konštrukcie a strechy už stavebníci stihli vybetónovať podklad ľadovej plochy.

Zástupca investorskej spoločnosti JL aréna Martin Lobodáš predpokladá, že prví korčuliari by ju mohli otestovať už v polovici leta. "Čoskoro sa pustíme do demontáže starej strojovne a stavby nevyhnutného priestorového zázemia pre novú halu. Aby sme všetko stihli načas, požiadali sme o skrátenie končiacej sa sezóny o týždeň," vysvetlil.

Dlho očakávanú významnú rekonštrukciu podstúpi v najbližších mesiacoch zastaraný mestský zimný štadión. "Zrekonštruujeme chladiaci systém a napojíme ho na novú strojovňu. Staré osvetlenie nahradíme modernou LED technológiou a pustíme sa aj do opráv vonkajšej fasády," spresnil Lobodáš.

"Na základe vzájomných dohôd zabezpečíme výmenu starých mantinelov a ochranných plexiskiel. Nevyhnutné opravy si žiada aj strecha," dodal primátor Alexander Slafkovský s tým, že v objekte starej strojovne by mali vzniknúť doteraz citeľne chýbajúce priestory na tréningové posilňovanie a predzápasové rozcvičovanie.