Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Hokej

Winter Games: Slováci zariadili triumf Třinca, Daňo: Špeciálny večer

Na snímke hokejisti počas zápasu na hokejovom podujatí Kaufland Winter Games HC Oceláři Třinec - HC Kometa Brno pod holým nebom na ploche Národného futbalového štadióna v Bratislave 13. januára 2023. Foto: TASR Jaroslav Novák

Hudáček bodoval v extralige v treťom zápase za sebou, v 34 dueloch získal 27 bodov (16+11).

Bratislava 14. januára (TASR) - Slovenskí hokejisti z tímu Oceláři Třinec zariadili piatimi gólmi triumf nad Kometou Brno 6:1. V piatkovom zápase 18. kola českej extraligy, ktorý bol súčasťou podujatia Kaufland Winter Games 2023 v Bratislave, sa útočník Libor Hudáček blysol štyrmi bodmi (1+3). Center druhej formácie sa stal prvým hráčom s takým počtom v ligovom stretnutí pod holým nebom.

Hudáček bodoval v extralige v treťom zápase za sebou, v 34 dueloch získal 27 bodov (16+11). "Užili sme si to, mali sme extra motiváciu potešiť domácich fanúšikov. Teším sa, že som mohol pomôcť chlapcom, nazbieral som body a som rád, ako to dopadlo," uviedol Hudáček, ktorý však nebol úplne spokojný s výkonom tímu: "V kabíne sme si povedali, že prvá tretina nebola ideálna a aj oni mali šance. Podržal nás však brankár, druhá časť nám vyšla skvelo a v tretej sme ubránili oslabenia. Zápas nám vyšiel, ale až od druhej tretiny. Ďakujem Slovanu za príležitosť, že som sa s tímom mohol zúčastniť na tejto akcii."

Dvojgólovým strelcom v stretnutí bol Marko Daňo, ktorý potvrdil pozíciu najlepšieho strelca ligy, keď dal už 22 gólov. "Bolo to špeciálne a ďakujem organizátorom za to, ako to vymysleli. Nezažil som ešte nič podobné. Som rád, že sme to zvládli a mohli si to užiť," konštatoval Daňo, ktorý sa vyjadril aj k spolupráci s Hudáčkom: "Chémia je dobre nastavená a už to ide samo. Máme z toho radosť. Najdôležitejšie sú však víťazstvá, čo bolo cieľom mužstva aj v tomto stretnutí. Nezabudnem na tieto góly, pretože to bol špeciálny večer."



V drese Třinca sa gólovo presadili aj Vladimír Dravecký a Martin Marinčin. Tridsaťročnému obrancovi najprv pripísali asistenciu, ale potom to v oficiálnom zápise opravili. "Bol to môj gól a som rád, že mi to konečne padlo. Užívam si hokej, ale nie je ľahké hrať, keď sa dlho nepresadíte. Skúšal som všetko aj na tréningoch, no nič nefungovalo," povedal Marinčin, pre ktorého to bol prvý presný zásah v sezóne: "Fanúšikovia urobili dobrú atmosféru a vnímal som ich aj počas hry. Neprekážal mi ani dážď a hralo sa mi super. Mal som zimomriavky z povzbudzovania divákov a klobúk dole pre nimi."

Podľa třineckého asistenta trénera Vladimíra Országha to nebol jednoduchý zápas: "Počas prvých desiatich minút v druhej tretine malo Brno niekoľko veľmi dobrých príležitostí. Podržal náš však brankár a dôležité boli góly na 2:0 a 3:0. Potom sa nám hralo ľahšie a kontrolovali sme duel. Celkovo sme sa sústredili na hráčov, aby sme im dávali správne rady. Verím však, že atmosféra bola výborná."

V tíme Komety hrali dvaja Slováci, Andrej Kollár ani Kristián Pospíšil sa však do štatistík nezapísali. "Výsledok hovorí za všetko. Hanbím sa za výkon, ktorý sme podali. Nemôžeme sa vyhovárať na počasie, pretože oba tímy mali rovnaké podmienky. Motivácia bola veľká a mrzí ma to, že sme prehrali na takomto podujatí. Brno má kvalitných fanúšikov a aj keď som tu krátko, viem, že si to nezaslúžia," konštatoval Pospíšil, ktorý prestúpil do aktuálne 9. tímu českej extraligy na začiatku januára z fínskeho klubu SaiPa Lappeenranta. V piatich stretnutiach získal štyri body a pomohol tímu dosiahnuť dve víťazstvá.