Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Hokej

Záborský sa stal novou posilou Schwenningeru Wild Wings

Slovenský hokejový útočník Tomáš Záborský počas tréningu pred zápasom Slovensko - Česko na XXII. zimných olympijských hrách v Soči 17. februára 2014, foto z archívu. Foto: TASR/Michal Svítok

Tridsaťtriročný krídelník strávil prevažnú časť kariéry vo fínskej lige, vyskúšal si aj švédsku SHL, KHL a nižšie zámorské súťaže.

Berlín 17. októbra (TASR) - Slovenský hokejový útočník Tomáš Záborský bude pokračovať v kariére v Nemecku. Po ukončení spolupráce s Libercom sa dohodol na spolupráci s klubom DEL Schwenninger Wild Wings.

"Po rozhovore so športovým riaditeľom Christofom Kreutzerom som dospel k záveru, že Schwenninger je pre mňa tá správna voľba. Chcem pomôcť tímu k víťazstvám a posunu na vyššie priečky v tabuľke," uviedol pre oficiálnu klubovú stránku Záborský, ktorý bude v novom pôsobisku hrávať v drese s číslom 67.

Tridsaťtriročný krídelník strávil prevažnú časť kariéry vo fínskej lige, vyskúšal si aj švédsku SHL, KHL a nižšie zámorské súťaže. Pred touto sezónou prišiel zo SaiPa Lappeenranta do Liberca, za severočeský tím odohral jedenásť zápasov a strelil dva góly.