Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Hokej

Proti ČR rozhodla tretina, Vůjtek: Keby sme poznali dôvody

Tréner Slovenska Vladimír Vůjtek po prehre v osemfinálovom zápase hokejového olympijského turnaja Česká republika - Slovensko na XXII. zimných olympijských hrách v Soči 18. februára 2014. Foto: TASR/Michal Svítok

Tréner slovenských hokejistov Vladimír Vůjtek si nedokázal vysvetliť, prečo jeho zverenci v úvode nedokázali so súperom držať krok.

Soči 18. februára (TASR) - Tréner slovenských hokejistov Vladimír Vůjtek netajil po utorňajšom vypadnutí z olympijského turnaja sklamanie.

Štyri prehry zo štyroch zápasov, i keď jedna až po nájazdoch a skóre 5:16 sú veľmi zlou vizitkou. O konečnom osude nakoniec rozhodla jediná tretina súboja s Českom, v ktorej jeho zverenci po bezduchom výkone inkasovali tri góly.

"Je to sklamanie, najmä pre to, že sme vypadli z olympijských hier bez jediného víťazstva na turnaji. Dnes sme hrali s ťažkým súperom, ktorý začal dobre, my naopak bojazlivo, akoby sme mali pred ním veľký rešpekt. Súper z toho využil dve presilové hry a potom išiel do vedenia až 4:0," hodnotil posledné vystúpenie v Soči.

Vůjtek si nedokázal vysvetliť, prečo jeho zverenci v úvode nedokázali so súperom držať krok. "Keby sme poznali dôvod, tak by to takto nedopadlo. Pritom pred zápasom vyzerali pripravení," zamyslel sa. Neschopnosť odovzdať vyrovnaný výkon počas celých 60 minút pritom nie je v slovenskej reprezentácii výnimka.

Hlavný tréner hneď pridal aj príklad: "To isté sa nám stalo vlani vo štvrťfinále MS proti Fínsku, keď sme prvú tretinu prehrali taktiež 0:3. Zápas už vyzeral byť rozhodnutý, no potom sme vyrovnali na 3:3 a nakoniec sme prehrali gólom z deviatej minúty poslednej tretiny, vlastne z prvej strely Fínov v záverečnej časti."

Tréneri sa snažili zakročiť a zo striedačky tím nabudiť, Vůjtek po druhom inkasovanom góle dokonca zbehol medzi hráčov, no ani to nepomohlo: "Na striedačke to bol taký pocit beznádeje. Po druhom góle som ich burcoval. Zdalo sa, že sú nabudení, že sa zlepšil pohyb, ale prišla ďalšia presilovka a ďalší gól v našej sieti."

Slovenskí reprezentanti sa "prebudili" až v prostriedku druhého dejstva, no bolo už neskoro. Tréner to uznal: "My sme asi päť minút pred štvrtým gólom začali hrať to, čo sme chceli od začiatku. Druhú polovicu zápasu sme zvládli veľmi dobre, ale náskok súpera bol už príliš veľký, aby sa nám podarilo ho zvrátiť." .