Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Hokej

Chára odohrá posledný duel pred olympiádou proti Vancouveru

Zdeno Chára Foto: TASR/AP

Zdeno Chára ponesie slovenskú vlajku pri otváracom ceremoniáli XXII. zimných olympijských hier.

Boston 4. februára (TASR) - Slovenský hokejista Zdeno Chára odohrá pred olympijským turnajom v Soči posledný zápas za Boston Bruins v noci na stredu proti Vancouveru Canucks. Kapitán "medveďov" sa potom presunie do Európy, pretože ponesie slovenskú vlajku pri otváracom ceremoniáli XXII. zimných olympijských hier.

Chára tak už nebude figurovať v zostave Bruins na štvrtkový súboj NHL so St. Louis Blues a neodohrá ani sobotňajší duel s Ottawou Senators. "Ako organizácia sme sa rozhodli podporiť ho," cituje Boston Herald trénera Bruins Claude Juliena. "Tak sme o tom rozhodli a tak aj urobíme. V podstate sa s tým musíme vyrovnať, ako keby bol zranený. Aj tak musíme hrať a vyhrať."

Cháru nahradí na dva zápasy v zostave Bostonu David Warsofsky. Vedenie "medveďov" povolalo 23-ročného zadáka z AHL, kde pôsobí v rezervnom tíme Providence Bruins. V tejto sezóne si Warsofsky obliekol dres Bostonu v štyroch stretnutiach NHL a v zápase proti Ottawe si pripísal aj jednu asistenciu. V AHL nazbieral doposiaľ v 42 dueloch 29 bodov (3+26).