Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Hokej

Jurčina verí, že slovenský tím využije slabosti súperov na olympiáde

Na snímke Milan Jurčina, archívne foto Foto: TASR/Martin Baumann

Slovenský hokejový obranca sa dostal do prvého tímu trénerovho výberu potom, čo Dominik Graňáka vyradilo zranenie.

Bratislava 4. februára (TASR) – Slovenského hokejového reprezentanta Milana Jurčinu čaká v Soči tretia účasť na zimnej olympiáde. Takmer dvojmetrový obranca, ktorý štartoval už na ZOH 2006 i 2010, figuroval vo výbere trénera Vladimíra Vůjteka najskôr ako náhradník, dvere do prvého tímu sa mu otvorili až po zranení Dominika Graňáka.

"Aj keď sa predstavím pod olympijskými kruhmi už po tretí raz, nadšenie a radosť z pozvánky reprezentovať nie sú o nič menšie," netajil sa po pondelkovej exhibícii v Bratislave pozitívnymi pocitmi Jurčina, ktorý po desaťročnom pôsobení v zámorí a krátkej sezóne v Česku aktuálne háji klubové farby fínskeho TPS Turku.

Slovensko sa na ZOH v základnej skupine postupne stretne s USA, Slovinskom a Ruskom. "V Soči nebude žiadne slabé mužstvo, všetci súperi budú mať veľkú kvalitu. V úvodnom súboji s Američanmi by mohol byť našou výhodou fakt, že mužstvo zo zámoria nebude zvyknuté na širšie európske klzisko. Proti Rusom by sme mohli využiť prípadnú nervozitu zbornej, veď domáci budú hrať pod veľkým tlakom, očakávania organizátorskej krajiny sú obrovské. Ani proti Slovincom to nebude ľahký zápas, ich kvalita v posledných rokov niekoľkonásobne stúpla," rozanalyzoval doteraz známych súperov Slovenska 33-ročný bek, ktorý prezradil aj recept na prípadný medailový úspech: "Musíme ísť od zápasu k zápasu a v každom podať 150-percentný výkon."

Premiéru pod piatimi kruhmi si v Soči odbije Tomáš Marcinko, útočník HC Košice je jediným extraligovým zástupcom vo Vůjtekovom výbere. Syn bývalého reprezentačného obrancu Miroslava Marcinka priznal, že nervozitu a napätie už cítiť v celom tíme. "Všetci sa veľmi tešíme, ale aj v exhibícii sme mohli cítiť, že fanúšikovia budú od nás v Soči očakávať čo najlepšie umiestnenie. Musíme prejaviť veľkú túžbu a k zápasom pristupovať s maximálnym nasadením," povedal 25-ročný center, ktorý si rovnako ako jeho spoluhráči pred stredajším záverečným tréningom na slovenskej pôde a následným odletom do Soči v utorok užil posledný voľný deň.