Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 23. apríl 2024Meniny má Vojtech
< sekcia Hokej

V nominácii na Arosa Challenge štvrtá zmena, vypadol aj Haščák

Na snímke útočník Marcel Haščák s maskou na tvári počas tréningu tímu Slovenska na hokejových MS v Minsku Foto: TASR/Pavel Neubauer

Prvým súperom slovenských hokejistov na turnaji bude výber Bieloruska, s ktorým si zmerajú sily v piatok 19. decembra o 16.15 h.

Bratislava 17. decembra (TASR) - V nominácii slovenskej hokejovej reprezentácie pred blížiacim sa turnajom Arosa Challenge 2014 prišlo k ďalšej zmene. Po dvoch tréningových jednotkách musel nútene svoje pôsobenie pri tíme zo zdravotných dôvodov ukončiť útočník Amuru Chabarovsk Marcel Haščák.

"Po tréningu sa necítil dobre a vyšetrenie u odborníka potvrdilo, že ide o pásový opar. Marcel dostal ihneď silné antibiotiká," povedal pre stránku SZĽH lekár slovenskej reprezentácie František Okál. Namiesto Haščáka do tímu povolali vítkovického krídelníka Michaela Vandasa, ktorý sa k mužstvu pripojil v stredu popoludní a naposledy v slovenskom drese štartoval na Nemeckom pohári v Mníchove.

V decembrovej nominácii tak museli tréneri urobiť už štvrtú vynútenú zmenu medzi ofenzívnymi hráčmi, keď sa pre zranenia ospravedlnili Štefan Ružička, Ján Sýkora a Roman Rác.

Ako informoval oficiálny web Slovenského zväzu ľadového hokeja (SZĽH), útočník Olomouca Roman Rác má zapálenú šľachu na ľavej nohe. Tréneri na jeho miesto povolali Andreja Šťastného z bratislavského Slovana, ktorý v nominácii pôvodne figuroval ako náhradník.

"Po debute na Nemeckom pohári som sa veľmi tešil aj do Švajčiarska. Nič nenasvedčovalo tomu, že by som turnaj vynechal. Lenže v deň zrazu mi ráno opuchla noha a bolela ma. Napokon to dopadlo tak, že som si nemohol obuť ani len korčule a reprezentačná akcia sa pre mňa skončila skôr, ako sa začala. Veľmi ma to mrzí," povedal pre hockeyslovakia.sk Rác, ktorý doteraz odohral za reprezentáciu tri zápasy s bilanciou jeden gól.

Prvým súperom Slovákov na turnaji bude výber Bieloruska, s ktorým si zmerajú sily v piatok 19. decembra o 16.15 h. Nasledujúci deň vyzvú Vůjtekovi zverenci vo finále alebo v boji o 3. miesto buď Švajčiarsko alebo Nórsko.

Nominácia SR na Arosa Challenge 2014:

brankári - Július Hudáček (Örebro/Švéd.), Marek Čiliak (Kometa Brno/ČR)

obrancovia - Peter Čerešňák (HC Vítkovice/ČR), Marek Ďaloga (Sparta Praha/ČR), Dominik Graňák (Linköping/Švéd.), Adam Jánošík (HC Košice), Juraj Mikuš (Sparta Praha/ČR), Peter Mikuš (Hradec Králové/ČR), Karol Sloboda (Lada Togliatti/Rus., KHL), Tomáš Starosta, Martin Štajnoch (obaja Slovan Bratislava/KHL)

útočníci: Lukáš Cingeľ (Sparta Praha/ČR), Vladimír Dravecký (HC Oceláři Třinec/ČR), Michel Miklík (Amur Chabarovsk, Rus./KHL), Adam Lapšanský (HC Košice), Patrik Lušňák (Junosť Minsk/Bielorus.), Tomáš Marcinko (HC Pardubice/ČR), Radovan Puliš (HKM Zvolen), Libor Hudáček, Andrej Kudrna, Andrej Šťastný (všetci Slovan Bratislava/KHL), Radoslav Tybor (HC Pardubice/ČR), Marek Viedenský (HPK Hämmeenlinna/Fín.), Michael Vandas (HC Vítkovice/ČR)

náhradníci:

brankár: Branislava Konrád (Dukla Trenčín)

obrancovia: Oldřich Kotvan (HC Zlín), Lukáš Kozák (Dukla Trenčín)

útočníci: Milan Kytnár (Banská Bystrica), Michael Vandas (HC Vítkovice/ČR)


Program turnaja:

piatok 19. decembra: SR - Bielorusko (16.15 h)

sobota 20. decembra: SR - Švajčiarsko/Nórsko (16.15/20.15)