Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Hokej

Zvolen aj B. Bystrica stiahli odvolania, dohrávke nič nebráni

Fanúšikovia Banskej Bystrice použitím pyrotechniky prerušili zápas 1. kola hokejovej Tipsport extraligy medzi HKm Zvolen - HC 05 Banská Bystrica vo Zvolene v piatok 12. septembra 2014. Foto: TASR/Branislav Račko

Tradičného derby sa tak dohrá v utorok 7. októbra od 17.00 h.

Zvolen 3. októbra (TASR) - Dohrávka 1. kola hokejovej Tipsport extraligy medzi HKM Zvolen a HC'05 Banská Bystrica sa napokon uskutoční za podmienok, ktoré vo svojom rozhodnutí stanovil Pro-Hokej. Podľa piatkového vydania denníka Šport stiahli oba kluby svoje odvolania voči verdiktu riadiaceho orgánu najvyššej domácej súťaže, 87 sekúnd tradičného derby sa tak dohrá v utorok 7. októbra od 17.00 h.

Duel, ktorý hlavný rozhodca ukončil za stavu 4:3 pre domácich pre zadymenie hracej plochy dymovnicou zo sektora fanúšikov hostí, sa tak začne v čase 58:33 bez divákov. Zvolenčania najskôr odmietli nastúpiť na dohrávku pred prázdnymi tribúnami, napokon však na požiadavku Pro-Hokeja pristúpili a preplatia banskobystrickému rivalovi aj cestovné náklady.

Predstavitelia HC'05 žiadali zasa kontumáciu stretnutia vo svoj prospech, no ešte predtým navrhovali Zvolenčanom odohrať duel nanovo. Ten sa napokon dohrá tak, ako to vo svojom stanovisku z finálneho zasadnutia v tejto veci určil riadiaci orgán súťaže. "Aj keď napadnuté rozhodnutie predstavenstva Pro-Hokeja nepovažujeme naďalej za vydané v súlade s predpismi SZĽH, máme záujem, aby záležitosť bola urýchlene ukončená a zápas dohraný v duchu fair play," cituje piatkové vydanie denníka Šport oficiálne stanovisko HC'05 Banská Bystrica.