Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Hokej

Zvolen s B. Bystricou dohrajú prerušený zápas 7. októbra bez divákov

Na snímke brankár Zvolena Marek Šimko. Foto: Dušan Hein

Rozhodcovia tradičné slovenské derby ukončili pre oheň v sektore hostí a následné zadymenie hracej plochy.

Bratislava 24. septembra (TASR) - Predčasne ukončený duel 1. kola hokejovej Tipsport extraligy 2014/2015 medzi HKM Zvolen a HC'05 Banská Bystrica sa bude dohrávať. Rozhodcovia tradičné slovenské derby ukončili pre oheň v sektore hostí a následné zadymenie hracej plochy v čase 58:33 min za stavu 4:3 pre domácich. Obe mužstvá na základe stredajšieho rozhodnutia spoločnosti Pro Hokej dohrajú duel bez divákov 7. októbra od 17.00 h.

Disciplinárna komisia Slovenského zväzu ľadového hokeja (DK SZĽH) v pondelok udelila Zvolenu pokutu vo výške 4500 eur a po predložení záverov rokovania rozhodol riadiaci orgán súťaže Pro Hokej o definitívnom verdikte. "V súlade s výkladom čl. 36 Súťažného poriadku sa riadiaci orgán najvyššej súťaže rozhodol dohrať stretnutie v utorok 7. októbra 2014 od 17.00 v čase prerušenia hry - od 58:33 min. Obe družstvá nastúpia na dohrávku prerušeného zápasu za rovnakých podmienok t. j. na základe Zápisu zo stretnutia zo dňa 12. 9. 2014 a budú pokračovať v prerušenej hre. Nastúpiť môžu len hráči, ktorí sú uvedení v Zápise zo stretnutia č. 3 Zvolen – B. Bystrica, konaného dňa 12. septembra. Delegovaní budú tí istí rozhodcovia, akí sú uvedení v Zápise stretnutia č. 3.," uvádza sa na oficiálnom webe SZĽH.

Dohrávka stretnutia sa uskutoční bez prítomnosti divákov: "Riadiaci orgán PRO-HOKEJ, a.s. rozhodol tiež, že dohrávka stretnutia č. 3 sa uskutoční bez diváckej kulisy. Vstup môže byť povolený len zástupcom a predstaviteľom klubov, obslužnému personálu, zástupcom médií a predstaviteľom riadiaceho orgánu."

Všetky náklady spojené s dohrávkou stretnutia bude znášať organizátor HKM Zvolen, ktorý hosťujúcemu klubu z Banskej Bystrica uhradí faktúru spojenú s dopravou družstva na zápas. Domáci klub bude musieť navyše uhradiť pokutu 4500 eur, ktorú však bude následne vymáhať od známeho vinníka - fanúšika zo sektoru bystrických fanúšikov.